αρχική σελίδα
Παρασκευή, 20 Μαϊου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Φωτοβολταϊκά των αγροτών της Μεσσηνίας
04/10/2011
ΠΗΓΗ:ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Κύριε Υπουργέ,

Αναφερόμαστε στο θέμα των Φ/Β των αγροτών της Μεσσηνίας. Όπως καταγγέλλει και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γαργαλιάνων, οι αγρότες κατάφεραν να συλλέξουν όλα τα απαραίτητα έγγραφα εγκαίρως και, μάλιστα, ζήτησαν από τη ΔΕΗ Καλαμάτας να υπογράψουν τους όρους σύνδεσης, που τους είχαν αποσταλεί μόλις δέκα ημέρες προτού εκπνεύσει η προθεσμία αποδοχής τους (21 Σεπτεμβρίου 2011).

Στη συνέχεια και κατόπιν εορτής πληροφορήθηκαν, ότι με εντολή της ΔΕΗ Πάτρας, που είναι προϊστάμενη αρχή, οι αιτήσεις τους ...δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές, αφού η ΔΕΗ Πάτρας έκρινε, ότι η χωρητικότητα του δικτύου υπολογίζεται με διαφορετικό συντελεστή από αυτόν, που υπολόγισε η ΔΕΗ Καλαμάτας και κατά συνέπεια το δίκτυο στην Μεσσηνία, θεωρήθηκε εκ μέρους της προβληματικό!!! Ακόμα, κι αν αυτό ίσχυε, ουδείς φρόντισε να ενημερώσει τους αγρότες σχετικά και μάλιστα έγκαιρα, πριν να αναλάβουν όλα τα σχετικά έξοδα (κόστος φακέλου, μελετών, ανεύρεση χρηματοδότησης για εγγυητική επιστολή και έργα σύνδεσης κ.α.). Οι περισσότεροι υποψήφιοι αναγκάστηκαν να δανειστούν ή να πωλήσουν γη για να εξασφαλίσουν το κόστος της υποψηφιότητάς τους, που ανέρχεται κατά μέσο όρο σε μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Κατά τη γνώμη μας, τα Φ/Β αποτελούν για τον αγροτικό πληθυσμό ένα σημαντικό πρόσθετο δυνητικό εισόδημα, που σε καιρούς χαλεπούς θα μπορούσε να στηρίξει την παρουσία και επιβίωσή τους στις αγροτικές περιοχές και να αναστρέψει τη νέα τάση εγκατάλειψης της υπαίθρου.

Ζητούμε, λοιπόν, την παρέμβασή σας, ώστε να επικρατήσει η κοινή λογική, να υπογραφούν κατ' εξαίρεση και μετά τη λήξη της σχετικής προθεσμίας οι όροι σύνδεσης με το δίκτυο της ΔΕΗ και ν' αποτραπεί η οικονομική καταστροφή των αγροτών, που χωρίς δική τους υπαιτιότητα έχουν εμπλακεί στην προσπάθεια παραγωγής ενέργειας μέσω Φ/Β, στην οποία προσπάθεια τους κάλεσε η ίδια η Πολιτεία.


Με εκτίμηση,


Γιώργος Δ. Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια