αρχική σελίδα
Παρασκευή, 20 Μαϊου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Εξαγωγή σύκων και απεργίες τελωνειακών
17/10/2011
ΠΗΓΗ:ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Κύριε Υπουργέ,

Θέτουμε υπόψη σας, ότι τα ξερά σύκα, βασικό παραδοσιακό προϊόν της περιοχής μας, εξάγεται με επιτυχία σε διάφορες αγορές του εξωτερικού, μόνο και μόνο γιατί παράγεται και τυποποιείται νωρίτερα από το ίδιο προϊόν της Τουρκίας. Η έγκαιρη παραγωγή και εξαγωγή είναι αυτή, στην οποία βασίζεται η διείσδυσή του στις αγορές του, παρά το γεγονός, ότι το αντίστοιχο τούρκικο προϊόν είναι φθηνότερο, λόγω χαμηλότερου κόστους παραγωγής.

Τη στιγμή αυτή, κατά την οποία έχει εξαγγελθεί απεργία διαρκείας των τελωνειακών υπαλλήλων, υπάρχει μεγάλη ποσότητα σύκων στις εγκαταστάσεις των τυποποιητών, και η ποσότητα αυτή θα πρέπει να διοχετευθεί άμεσα στις ξένες αγορές, διότι αλλιώς θα απολεσθούν για τη Μεσσηνία οι αγορές αυτές και μάλιστα όχι μόνο βραχυπρόθεσμα - δηλαδή για το 2011...

Θεωρούμε, κατά συνέπεια, αναγκαίο, προκειμένου να αποτραπεί ένα ισχυρό πλήγμα στην Οικονομία της περιοχής μας, να προβλεφθεί ικανό προσωπικό ασφαλείας κατά τη διάρκεια της απεργίας, το οποίο και να αναλάβει τη διεκπεραίωση της εξαγωγικής διαδικασίας των ξερών σύκων έγκαιρα και αποτελεσματικά.

Πιστεύουμε, ότι ουδείς κλάδος ή συνδικαλιστικός φορέας, όταν διεκδικεί δικαιώματα, δεν επιθυμεί να ζημιώσει καίρια τους αγρότες και τους τυποποιητές μιας ολόκληρης περιοχής, και επομένως αναμένουμε και από την Πολιτεία και από τον συγκεκριμένο κλάδο των τελωνειακών, να λάβουν κάθε πρόσφορο μέτρο, ώστε η απεργία να μην οδηγήσει στην καταστροφή τους αγρότες και τους εξαγωγείς αυτούς, που είναι σε συντριπτικό βαθμό μικρομεσαίοι και εξαρτώνται πλήρως από το συγκεκριμένο προϊόν και την απορρόφησή του από τις ξένες αγορές.


Με εκτίμηση,


Γιώργος Δ. Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια