αρχική σελίδα
Τρίτη, 24 Μαϊου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε
02/11/2011
ΠΗΓΗ:ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας προς τον Υπουργό Οικονομικών & Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης.

Κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια του πιο πάνω σχετικού εγγράφου και από το γεγονός ότι το Επιμελητήριο μας γίνεται καθημερινά αποδέκτης διαμαρτυρίας πολλών μελών μας, που ήδη έχουν λάβει το Έκτακτο Ειδικό Τέλος (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) και καλούνται διαδικαστικά να το καταβάλλουν και εν συνεχεία να τους επιστραφεί μέσω των Δ.Ο.Υ. -ενώ ο Νόμος τους απαλλάσσει-, ωστόσο αδυνατούν να ανταπεξέλθουν λόγω της οικονομικής κρίσης, καθώς αντιμετωπίζουν έντονη έλλειψη ρευστότητας.

Σύμφωνα με το υποεδάφ. γ΄, του εδαφ. ε΄, της παρ. 5, του άρθρου 53, του Ν. 4021/2011, απαλλάσσονται από το έκτακτο ειδικό τέλος «ακίνητα που έχουν αποκλειστικά γεωργική ή κτηνοτροφική ή βιοτεχνική ή βιομηχανική χρήση». Επίσης, σύμφωνα με το εδάφ. γ΄ της παρ. 13, του άρθρου 53, του ιδίου Νόμου, με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, «ρυθμίζεται ο ειδικότερος τρόπος και η διαδικασία για τις προϋποθέσεις επιστροφής του ειδικού τέλους από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., εφόσον το ακίνητο υπόκειται στις εξαιρέσεις της παρ. 5».

Λαμβάνοντας υπόψη ότι τη δεδομένη οικονομική συγκυρία πρέπει πάνω απ' όλα να στηρίξουμε της ΜμΕ, για να υπάρξει προοπτική ανάπτυξης στη χώρας μας, εμμένουμε στις κάτωθι δυο προτεινόμενες λύσεις:

• Τα Επιμελητήρια να αναλάβουν, το καθένα στην περιφέρειά του, να δώσουν στοιχεία στη Δ.Ε.Η. για τα μέλη τους, που ασκούν βιοτεχνική ή βιομηχανική δραστηριότητα, ώστε να μην επιβληθεί το ειδικό τέλος ή να δοθούν συνολικά τα στοιχεία αυτά από την Κ.Ε.Ε.Ε., μέσω της βάσης δεδομένων του Γ.Ε.Μ.Η..
• Εναλλακτικά, τα Επιμελητήρια να εκδώσουν πιστοποιητικά για τα μέλη τους, όπου θα αναγράφεται το αντικείμενο της δραστηριότητας και με την προσκόμισή τους στη Δ.Ε.Η. δεν θα καταβάλλουν το ειδικό τέλος.

Με τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στην πρόταση μας, σας ευχαριστούμε.


Με εκτίμηση,


Γεώργιος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια