αρχική σελίδα
Τρίτη, 24 Μαϊου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Απεργία Τελωνειακών – Άμεση δικαστική διεκδίκηση χαρακτηρισμού παράνομης και καταχρηστικής
18/02/2010
ΠΗΓΗ:ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Μεσσηνίας προς την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος με θέμα: «Άμεση δικαστική διεκδίκηση χαρακτηρισμού παράνομης και καταχρηστικής»

 

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

Όπως σας είναι γνωστό, η Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος ξεκίνησε απεργιακές κινητοποιήσεις από την 4η Φεβρουαρίου 2010 διαμαρτυρόμενη για μείωση αποδοχών στους εργαζόμενους του κλάδου και απειλώντας για κλείσιμο συνόρων, λιμένων και αεροδρομίων στις 16, 17 και 18 Φεβρουαρίου και 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 19 Φεβρουαρίου 2010.

Είναι προφανές ότι απεργιακές κινητοποιήσεις σε αυτή τη δυσχερέστατη περίοδο κατά την οποία όλοι οφείλουμε να υποβληθούμε σε θυσίες για τη επιθυμητή ανάκαμψη, σημαίνουν ολοκληρωτική καταστροφή του κράτους, απεμπόληση κάθε κοινωνικής ευαισθησίας και προσβλέπουν σε ικανοποίηση στενών συντεχνιακών συμφερόντων.

Αδυνατούμε να κατανοήσουμε, πώς είναι δυνατόν, κλάδος δημοσίων υπαλλήλων, που δεν συγκαταλέγεται στους αδικημένους, κάθε άλλο μάλιστα, αγνοεί την κρίσιμη κατάσταση της Οικονομίας μας, την οποία δείχνουν αντίθετα να κατανοούν εργαζόμενοι με πολύ μικρότερες απολαβές και στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα. Αδυνατούμε επίσης να κατανοήσουμε πως ο συγκεκριμένος κλάδος απεργεί, αδιαφορώντας για τις συνέπειες και θέτοντας κυριολεκτικά σε ομηρία μεγάλο αριθμό επαγγελματιών (και μέσω αυτών και εργαζομένων), που αγωνίζονται να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους ζωντανές, μέσα στη γενικευμένη ύφεση.

Θεωρούμε, ότι, υπό τις παρούσες συνθήκες, δεν είναι πλέον επιτρεπτό να προβάλλονται και να προτάσσονται μεμονωμένα κλαδικά αιτήματα, με τρόπο καταχρηστικό, σε βάρος των συμφερόντων της Εθνικής Οικονομίας. Θεωρούμε ότι δεν έχουμε πλέον, και μέχρι να εισέλθει η Οικονομία μας σε φάση ανάκαμψης, την πολυτέλεια να ανεχόμαστε οι λίγοι να παγιδεύουν τη νόμιμη δραστηριότητα των πολλών και να αποδιαρθρώνουν έτσι την οικονομική ή και κοινωνική ζωή (βλ. απεργία λιμενεργατών, μπλόκα αγροτών κ.λπ.). Αντίθετα, θα πρέπει με συνδυασμένες ενέργειες να προβάλλουμε τα όποια αιτήματα με τρόπο συμβατό  στις εξαιρετικές συνθήκες τις οποίες διανύουμε.

Αντίθετη με κάθε λογική, η εν λόγω απεργία των τελωνειακών υπαλλήλων έχει προκαλέσει πολλά και σοβαρά προβλήματα στις εξαγωγικές επιχειρήσεις του Νομού μας, αλλά και ολόκληρης της Χώρας, αφού πληθώρα προϊόντων, αρκετά των οποίων είναι ευαίσθητα και κινδυνεύουν να απαξιωθούν, παραμένουν στοιβαγμένα στα λιμάνια, στις αποθήκες, στα τυποποιητήρια και δεν μπορούν να εξαχθούν. Ταυτόχρονα, δεν εισάγονται πρώτες ύλες για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις, γεγονός εξίσου αρνητικό για τις χειμαζόμενες τοπικές οικονομίες. Οι συνθήκες αυτές αποτελούν ουσιαστικά ένα ασφυκτικό πλαίσιο για την Εθνική Οικονομία, η οποία βρίσκεται στην μεγαλύτερη ύφεση που σημειώθηκε από τη Μεταπολίτευση και μετά…..

Φρονούμε ότι τα Επιμελητήρια, με το συντονιστικό τους όργανο, την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, δεν μπορούν να μείνουν απαθή ενώπιον μιας τέτοιας εξαιρετικά ανησυχητικής κατάστασης και ζητούμε να συγκαλέσετε επειγόντως τη Διοικούσα Επιτροπή της Ένωσης μας, προκειμένου να αποφασιστεί Η ΑΜΕΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΤΙΚΗΣ.Με εκτίμηση,


Γεώργιος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια