αρχική σελίδα
Τρίτη, 24 Μαϊου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Συσκευές τηγανίσματος και οδηγίες χρήσης
30/03/2010
ΠΗΓΗ:ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Μεσσηνίας προς το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας - Γενική Γραμματεία Καταναλωτή

Κύριε Γενικέ Γραμματέα,

Η επιστολή μας αυτή αναφέρεται στην αρμοδιότητά σας για έλεγχο των προϊόντων μεταποίησης, που κυκλοφορούν στη Χώρα μας, από τη σκοπιά της υγείας-αρτιμέλειας του καταναλωτή.
 
Είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ότι όλες οι συσκευές τηγανίσματος “φριτέζες” που κυκλοφορούν στη Χώρα μας, συνοδεύονται, μαζί με τη σχετική εγγύηση και με Οδηγίες Χρήσης, στις οποίες αναφέρεται ότι θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο σπορέλαια ως βάση για το τηγάνισμα. Με τον τρόπο αυτό, ο μέσος καταναλωτής σχηματίζει τη λανθασμένη εντύπωση, είτε ότι το ελαιόλαδο είναι ακατάλληλο για τηγάνισμα, ενώ είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο ότι και για τη χρήση αυτή είναι υγιεινότερο από τα σπορέλαια, είτε ότι είναι ακατάλληλο για τη συγκεκριμένη συσκευή, και επομένως το αποφεύγει.

Έτσι, κυρίως λόγω του γεγονότος ότι οι συσκευές αυτές παράγονται είτε σε βόρειες ευρωπαϊκές χώρες, είτε σε χώρες της Άπω Ανατολής, χωρίς παραγωγή ελαιολάδου, πλήττεται άνευ λόγου το εθνικό μας προϊόν, το οποίο εξοβελίζεται από μια καθημερινή σχεδόν χρήση των νοικοκυριών, όπως το τηγάνισμα.

Παρακαλούμε, να εξετάσετε τα ανωτέρω και να αποκαταστήσετε τη χρησιμοποίηση του ελαιολάδου και στις εν λόγω συσκευές, εντελλόμενος την υποχρεωτική τροποποίηση των Οδηγιών Χρήσης.Με εκτίμηση,


Γεώργιος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια