αρχική σελίδα
Τρίτη, 24 Μαϊου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΑΙΤΗΜΑ ομάδας ‘Greek Challenge’
13/04/2010
ΠΗΓΗ:ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Μεσσηνίας προς το Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας

 

Κύριε Πρόεδρε,

Σε συνέχεια του αιτήματος της ομάδας ‘Greek Challenge’ για παραχώρηση τμήματος του λιμανιού (αποθήκες, δυτικός προβλήτας), θέτουμε υπόψη σας ότι ο φορέας μας αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο αίτημα θετικά και θεωρεί ότι μια τέτοια πρωτοβουλία μπορεί να αποφέρει σοβαρά οφέλη για την πόλη μας.

Αυτό που μας απασχολεί ιδιαίτερα είναι ο τρόπος με τον οποίο θα συνδυαστεί η κυρίως χρήση του λιμανιού (εμπορικό λιμάνι) με τη βάση ιστιοπλοΐας, ώστε ν’ αποφεύγεται η σύγκρουση χρήσεων. Κι αυτό γιατί, στο πλαίσιο της αξιοποίησης όλων των δυνατοτήτων και υποδομών της πόλης, ως νοτιοδυτικής πύλης της Χώρας και «γέφυρας» προς τη Βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τις αραβικές χώρες, ο ρόλος του λιμανιού είναι ιδιαίτερα σημαντικός. Σε ένα σύστημα συνδυασμένων μεταφορών (νέος δυτικός οδικός άξονας, σιδηρόδρομος, αεροδρόμιο, θαλάσσιες μεταφορές), το λιμάνι μπορεί και θα πρέπει να αναβαθμιστεί και να αποκτήσει σημαντική εμπορική και τουριστική κίνηση. Δεν θεωρούμε, λοιπόν, ότι η αιτούμενη παραχώρηση θα πρέπει κατά κανένα τρόπο να παρεμποδίζει τη σημερινή και πολύ περισσότερο την μελλοντική πολλαπλάσια εμπορική και τουριστική κίνηση του λιμανιού, η εξασφάλιση της οποίας θα πρέπει ως στόχος να προταχθεί.

Γι’ αυτό, θα ήταν σκόπιμο να αντιμετωπιστεί το αίτημα με γνώμονα τη διαφύλαξη της κύριας χρήσης του λιμανιού και να ερευνηθεί η δυνατότητα ικανοποίησής του με βάση την υφιστάμενη Γενική Διάταξη (master plan)  του λιμανιού.
Με εκτίμηση,


Γιώργος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια