αρχική σελίδα
Τρίτη, 24 Μαϊου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Προσωρινή λειτουργία δεματοποιητή
19/05/2010
ΠΗΓΗ:ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Μεσσηνίας προς τον Δήμαρχο Καλαμάτας & Πρόεδρο ΤΕΔΚ Ν. Μεσσηνίας
 
Κύριε Δήμαρχε,

Οι επιχειρηματίες-μέλη μας με εγκαταστάσεις μεταποίησης ή άλλης δραστηριότητας, προκειμένου να αδειοδοτηθούν για τη λειτουργία των μονάδων τους υποχρεούνται από τη Νομοθεσία στην υποβολή Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), η οποία Μελέτη, εγκρίνεται με αντίστοιχη απόφαση. Μετά από τη διαδικασία αυτή υποβάλλεται αίτηση στις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Συγκεκριμένα στη Δ/νση Βιομηχανίας για άδεια κατάστασης, στη Δ/νση Πολεοδομίας για άδεια ανέγερσης κτιριακών εγκαταστάσεων, ενώ ακολουθεί συμβόλαιο ρευματοδότησης με τη ΔΕΗ και προκειμένου για μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων και απορριμμάτων οπωσδήποτε άδεια από τη Δ/νση Υγείας. Η διαδικασία αυτή σε ορισμένες περιπτώσεις είναι δυνατόν να διαρκέσει μέχρι και τρία χρόνια...

Ως προς τη θέση, που έχετε υποδείξει προκειμένου να εγκατασταθούν οι δεματοποιητές -θέση ΒΑΛΤΟΣ- θα χρειαστεί κατά συνέπεια διαδικασία Προκαταρκτικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης και Αξιολόγησης (ΠΠΕΑ) που θα εξετάσει μεταξύ άλλων και το θέμα της αλλαγής της χρήσης γης, καθότι ο συγκεκριμένος χώρος είναι χαρακτηρισμένος ως ζώνη “υψηλής παραγωγικότητας”.

Αντιλαμβανόμαστε το τεράστιο πρόβλημα, που έχει προκύψει και θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας συμμερίζεται τις δυσκολίες του εγχειρήματος και θέλει διακαώς να βρεθεί άμεσα λύση για την προσωρινή λειτουργία του δεματοποιητή, αλλά σε χώρο, όπου θα τηρούνται οι αναγκαίοι κανόνες προστασίας του περιβάλλοντος και θα διασφαλίζεται ταυτόχρονα η ασφαλής λειτουργία των μονάδων τυποποίησης τροφίμων της περιοχής, οι οποίες, να σημειωθεί, λειτουργούν σε πιστοποιημένο περιβάλλον HACCP και ISO.

Σε κάθε περίπτωση να θεωρείτε το Επιμελητήριο Μεσσηνίας σύμμαχο στην προσπάθεια σας να εξασφαλίσετε την ιδανικότερη περιοχή για την προσωρινή θέση εγκατάστασης και λειτουργίας του δεματοποιητή.

Με εκτίμηση,


Γιώργος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια