αρχική σελίδα
Κυριακή, 22 Μαϊου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Συγκρότηση του Εθνικού Πλαισίου Επαγγελματικών Προσόντων και πιστοποίηση επαγγελματιών
29/06/2010
ΠΗΓΗ:ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Μεσσηνίας προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων.

 

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Με αφορμή την έκδοση Δελτίου Τύπου του ΕΒΕΑ από 24.06.2010, σύμφωνα με το οποίο το ΕΒΕΑ, με έγγραφό του προς εσάς, προτείνει να αναλάβει κατ’ αποκλειστικότητα την πιστοποίηση των προσόντων των επαγγελμάτων Διοίκησης Επιχειρήσεων, Μάρκετινγκ και Πληροφορικής, ενδεχομένως δε και άλλων (π.χ. λογιστή) με το αιτιολογικό ότι «μετά από έρευνα την οποία έκανε, διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει στην χώρα μας κάποιο Επιμελητήριο ή Επαγγελματικός Σύλλογος που να ενδιαφέρεται ουσιαστικά για τα Επαγγέλματα αυτά», θέτουμε υπόψη σας τα ακόλουθα:

1. Το Επιμελητήριό μας έχει πρώτο ενδιαφερθεί για το εν λόγω θέμα, έχει μάλιστα συστήσει για το σκοπό αυτό και Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης, κάτι που εξ όσων γνωρίζουμε έχουν πράξει και άλλα Επιμελητήρια.

2. Μάλιστα, πριν λίγες ημέρες καταθέσαμε στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος πλήρη γραπτή πρόταση για την κατάρτιση και αδειοδότηση-πιστοποίηση των επαγγελματιών από τα αντίστοιχα Επιμελητήρια. Η πρόταση αυτή οδηγεί στον αποκλεισμό των διαφόρων αεριτζήδων, περιορίζει το ενδεχόμενο πλημμελούς παροχής υπηρεσιών εκ μέρους ασχέτων με τα διάφορα αντικείμενα προσώπων («συμβούλων») και, ως εκ τούτου, εξυγιαίνει την όλη Αγορά των υπηρεσιών.

3. Είμαστε, γι’ αυτό κατηγορηματικά αντίθετοι στην δημιουργία «μονοπωλίου» υπέρ του ΕΒΕΑ, μόνο και μόνο λόγω της έδρας και της τοπικής του αρμοδιότητας στην περιοχή της πρωτεύουσας...


Θεωρούμε, ότι το έργο αυτό μπορεί να ανατεθεί σε όλα τα τοπικά Επιμελητήρια, σταδιακά, καθώς θα δημιουργούνται οι αναγκαίες δομές (τέτοια δομή δεν διαθέτει αυτή τη στιγμή ούτε το ΕΒΕΑ) και βέβαια με τη στήριξη των αντίστοιχων ΚΕΚ, που θα παρέχουν τις αναγκαίες ανά επάγγελμα εξειδικευμένες γνώσεις.Με εκτίμηση,


Γιώργος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια