αρχική σελίδα
Τρίτη, 24 Μαϊου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Η απαγόρευση του καπνίσματος καταστροφή για χιλιάδες επιχειρήσεις κέντρων υγειονομικού ενδιαφέροντος
19/10/2010
ΠΗΓΗ:ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας προς τον Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

 

Κύριε Υπουργέ,

Όπως είχαμε γραπτά επισημάνει προς την προκάτοχό σας με το έγγραφό μας 8966/06.09.2010, σε μια περίοδο, όπου η ελληνική κοινωνία αντιμετωπίζει καθημερινά μια αποκαρδιωτική οικονομική κατάσταση και υφίσταται πρωτοφανείς περικοπές εισοδήματος και παροχών, η καθολική απαγόρευση του καπνίσματος στους χώρους των κέντρων εστίασης και αναψυχής είναι τουλάχιστον αψυχολόγητη…

Σε ένα λαό, που –σύμφωνα με όλες τις δημοσκοπήσεις- αντιμετωπίζει το αύριο χωρίς την παραμικρή αισιοδοξία σε ποσοστό άνω του 80%, το Υπουργείο Υγείας απαγορεύει το κάπνισμα, το τελευταίο ίσως μέσο χαλάρωσης, που έχει απομείνει, και μάλιστα στους χώρους εκείνους, όπου ακριβώς οι συμπολίτες μας πηγαίνουν για να συζητήσουν, να χαλαρώσουν και να απολαύσουν τη φθηνότερη ανάπαυλα, που προσφέρεται σήμερα στη Χώρα μας: ένα καφέ ή ένα ποτό.

Το γεγονός ότι τα καφέ και τα μπαρ είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, που ήδη πλήττονται από την κρίση, δεν πτοεί το υπουργείο, όπως δεν το πτοεί, ότι οι επιχειρήσεις αυτές αντιμετωπίζουν πληθώρα δυσκολιών, ότι οι πελάτες τους είναι σε συντριπτικό ποσοστό καπνιστές και αν δεν μπορούν πλέον να καπνίσουν, δεν θα βγαίνουν από τα σπίτια τους όπως έγινε ήδη και σε άλλες χώρες. Οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε μερικές χιλιάδες «λουκέτα» παραπάνω σε μια εποχή, που η Αγορά μαστίζεται και η ανεργία καλπάζει….

Με την ευκαιρία της έναρξης της έμπρακτης διαμαρτυρίας της ΠΟΕΣΕ, που από σήμερα τοποθετεί και πάλι τα τασάκια στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, μετά από ομόφωνη απόφαση της Γενικής της Συνέλευσης, επανερχόμαστε στο κρίσιμο για τα μέλη μας αυτό θέμα και ζητούμε η αψυχολόγητη αυτή απόφαση να ανακληθεί, ως ανελεύθερη και αντισυνταγματική, και να δοθεί στους Έλληνες πολίτες το δικαίωμα στην επιλογή και για τον πελάτη και για τον επιχειρηματία.

Ζητούμε:
1. Τα υγειονομικού ενδιαφέροντος καταστήματα έως 60m2 να δηλώνουν με ευκρί-νεια στην είσοδο αν είναι «καπνιζόντων» ή «μη καπνιζόντων» και οι πελάτες να επιλέγουν με ελεύθερη βούληση τα μεν ή τα δε.

2. Οι επισιτιστικές και υγειονομικού ενδιαφέροντος επιχειρήσεις πάνω από 60 m2 να έχουν το δικαίωμα να ορίζουν ξεχωριστό κλιματιζόμενο χώρο μέσα στο κατάστημα για τους καπνίζοντες πελάτες τους.


Με εκτίμηση

Γιώργος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας
 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια