αρχική σελίδα
Τρίτη, 24 Μαϊου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Πρόγραμμα “Κουπόνια για την Πράσινη Επιχείρηση” – Πρόταση ένταξης στο ΠΕΠ Πελοποννήσου
02/03/2011
ΠΗΓΗ:ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας προς τον Περιφερειάρχη Περιφέρειας Πελοποννήσου.

 

Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη,

Γνωρίζοντας την ευαισθησία σας στα θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και την επιθυμία σας να δώσετε αναπτυξιακή ώθηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το Πρόγραμμα «Κουπόνια για την Πράσινη Επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου».

Στόχος του Προγράμματος «Κουπόνια για την Πράσινη Επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» είναι η υποβοήθηση των επιχειρήσεων της Περιφέρειας να εκμεταλλευτούν τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που προσφέρει το μοντέλο της πράσινης ανάπτυξης με τη δημιουργία της κατάλληλης στρατηγικής και το σχεδιασμό ενός αποτελεσματικού προγράμματος υλοποίησης.

Οι ειδικοί στόχοι του είναι η προετοιμασία των επιχειρήσεων του μεταποιητικού τομέα, υπηρεσιών και εμπορίου για τη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων για επενδύσεις που έχουν ως στόχο:

  • τη μείωση του ενεργειακού και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των επιχειρήσεων,
  • την ανάπτυξη και τη διάθεση στην αγορά πράσινων προϊόντων και υπηρεσιών,
  • τη βελτίωση του περιβαλλοντικού και κοινωνικού προφίλ των επιχειρήσεων και τη μείωση του ελλείμματος κοινωνικής αποδοχής για τη μεταποιητική δραστηριότητα, και
  • τη συμμόρφωση των επιχειρήσεων με διεθνή περιβαλλοντικά πρότυπα.


Οι παραπάνω παρεμβάσεις περιγράφονται και τεκμηριώνονται σε ένα «Στρατηγικό Σχέδιο Πράσινης Ανάπτυξης» το οποίο εκπονείται για λογαριασμό της επιχείρησης από έναν εξωτερικό σύμβουλο, ο οποίος επιλέγεται από την επιχείρηση. Για την εκπόνηση του Στρατηγικού Σχεδίου οι Δικαιούχοι (επιχειρήσεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου) υποβάλουν αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα από το οποίο θα λάβουν χρηματοδοτική ενίσχυση με τη μορφή κουπονιού το οποίο και παραδίδεται στον επιλεγέντα από την επιχείρηση εξωτερικό σύμβουλο.

Οι επιχειρήσεις οι οποίες θα ολοκληρώσουν με επιτυχία την εκπόνηση του Στρατηγικού Σχεδίου θα έχουν τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσουν μέρος ή το σύνολο των παρεμβάσεων που προβλέπονται στο Στρατηγικό τους Σχέδιο με την ένταξή τους σε στοχευμένα προγράμματα για πράσινες επενδύσεις όπως: Το Πρόγραμμα «Πράσινη Επιχείρηση», το Πρόγραμμα «Πράσινος Τουρισμός», το Πρόγραμμα «Πράσινες Υποδομές» ή άλλα προγράμματα τα οποία θα προκηρυχθούν μελλοντικά. Οι ειδικοί όροι ένταξης θα προσδιορίζονται  στις αντίστοιχες προκηρύξεις των σχετικών προγραμμάτων.

Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη,

Με βάση τα παραπάνω, θα θέλαμε να σας προτείνουμε:

α)    Την ένταξη του Προγράμματος «Κουπόνια για την Πράσινη Επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα 2007-2013. Πιο συγκεκριμένα, το Πρόγραμμα μπορεί να χρηματοδοτηθεί από τον Άξονα Προτεραιότητας «Ψηφιακή Σύγκλιση και Επιχειρηματικότητα».

Εντάσσεται στη θεματική προτεραιότητα «Βοήθεια προς τις ΜΜΕ για την προώθηση φιλοπεριβαλλοντικών προϊόντων και διαδικασιών παραγωγής (εισαγωγή ουσιαστικού συστήματος περιβαλλοντικής διαχείρισης, υιοθέτηση και χρήση τεχνολογιών για την πρόληψη της ρύπανσης, ενσωμάτωση καθαρών τεχνολογιών στην παραγωγή της επιχείρησης)».

β)    Τη διεξαγωγή ενημερωτικής συνάντησης εργασίας με στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και εξειδικευμένους, επί του θέματος, συμβούλους επιχειρήσεων με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση των στελεχών της Περιφέρειας για το Πρόγραμμα.

Με τη βεβαιότητα ότι η πρότασή μας θα τύχει αποδοχής, προσδοκούμε σε μελλοντική συνεργασία, πάντα με γνώμονα την ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων.


Με εκτίμηση,


Γεώργιος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια