αρχική σελίδα
Τρίτη, 24 Μαϊου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ξενόγλωσσες Επιγραφές
11/05/2011
ΠΗΓΗ:ΦΟΡΕΑΣ

ΓΛΩΣΣΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΟΛΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΘΕΜΑ: Ξενόγλωσσες Επιγραφές

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Είμαστε μία πανελλήνια κίνηση για την διάδοση και προστασία της ελληνικής γλώσσας από ξενικές προσμίξεις κι αλλοιώσεις πού μέσα στο πλαίσιο των ενεργειών μας είναι και ή πανελλήνια  εκστρατεία για την εφαρμογή του νόμου (ν,2946/2001) και της εγκυκλίου του Υπουργείου εσωτερικών (ΑΠ 18765/9,6,2008), πού αφορούν τις ξενόγλωσσες επιγραφές των καταστημάτων - επιχειρήσεων.

H κίνηση αυτή απαρτίζεται από αρκετά σωματεία ανά την Ελλάδα και το εξωτερικό άλλα και μεμονωμένα άτομα. Σύμφωνα με το νόμο ή επιγραφή της επιχειρήσεως μπορεί να έχει τίτλο ή όχι (με μόνο το ονοματεπώνυμο τού ιδιοκτήτη και το αντικείμενο της δραστηριότητος) και θα είναι υποχρεωτικώς στην ελληνική και προαιρετικά σε ξένη γλώσσα. Αν ή επιγραφή έχει τίτλο σε ξένη γλώσσα τότε θα υπάρχει τίτλος και στην ελληνική υποχρεωτικώς.

Δυστυχώς ο παραπάνω νόμος δεν εφαρμόζεται από πολλά Επιμελητήρια της χώρας. Παρακαλούμε όπως μας πληροφορήσετε σχετικά με τα εφαρμοζόμενα από το Επιμελητήριο σας πάνω στα παρακάτω ερωτήματα, πού αφορούν τις αιτήσεις για εγγραφή στο μητρώο και έναρξη λειτουργίας νέου καταστήματος ή τις επιγραφές των καταστημάτων πού ήδη υπάρχουν.

1. Ζητείται από τούς αιτούντες στο Επιμελητήριο για έναρξη λειτουργίας καταστήματος ή επιχειρήσεως και εγγραφή στο μητρώο να γνωστοποιείται η επιγραφή είτε περιλαμβάνει τίτλο ή όχι ως προϋπόθεση χορηγήσεως της αναγκαίας βεβαιώσεως για την ΔΟΥ; Η γνωστοποίηση της επιγραφής στην αίτηση από τον αιτούντα διασφαλίζει την εφαρμογή του νόμου για την όποια άλλως τε, είναι υποχρεωμένο το Επιμελητήριο να φροντίζει.

2. Εφ' όσον ό αιτών για έναρξη λειτουργίας καταστήματος και εγγραφής στο μητρώο δηλώνει ότι ή επιγραφή του δεν θα έχει τίτλο του ζητείται να προσκομίσει τον τίτλο όταν αποφασίσει να τον προσθέσει στην επιγραφή;

3. Για τα καταστήματα πού ήδη υπάρχουν, ζητείται να γίνεται έλεγχος νομιμότητας των επιγραφών από την Τουριστική Αστυνομία;

Ευελπιστώντας ότι θα συνεργασθείτε μαζί μας και θα μας απαντήσετε, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια