αρχική σελίδα
Τρίτη, 24 Μαϊου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Μουσική Σύναξη | 8-13 Ιουλίου 2011
16/06/2011
ΠΗΓΗ:ΦΟΡΕΑΣ

 

MusicMeetingSmall_F30277.jpg

 

Μουσική Σύναξη

Η  " Μουσική Σύναξη " στα χωριά του Ταϋγέτου, του τέως Δήμου Αλαγονίας (Αλαγονία, Αρτεμισία, Πηγές) θα γίνει από 8 έως 13 Ιουλίου όπου θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια λαϊκών και παραδοσιακών οργάνων, τραγουδιού, ηχοληψίας και φωτισμού. Παράλληλα θα γίνουν βιωματικά εργαστήρια Μουσικοθεραπείας, performance και ένα εργαστήριο για την τέχνη της αφήγησης.

Στόχος αυτής της δράσης , η σύμπραξη μουσικών, τεχνικών, καλλιτεχνών, επιστημόνων και φίλων της μουσικής καθώς και η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του Ταϋγέτου.

Απώτερος σκοπός αυτής της διοργάνωσης, εκτός από τα ίδια τα σεμινάρια, είναι η προώθηση του εναλλακτικού  τουρισμού, η διάδοση της μεσσηνιακής φιλοξενίας , καθώς και η παγίωση της  «Μουσικής Σύναξης» ως θεσμό στην Πελοπόννησο, όπως έχει καθιερωθεί το «Μουσικό Χωριό» στον Αγ. Λαυρέντη του Πηλίου και ο «Λαβύρινθος» του Ross Daily στο Χουδέτσι της Κρήτης.

Η πρώτη μας πειραματική “Μουσική Σύναξη” θα διαρκέσει περίπου μια εβδομάδα και στόχος μας τα επόμενα χρόνια αυτό το διάστημα να αυξηθεί  αγκαλιάζοντας και άλλα είδη μουσικής ή και να επεκταθεί και σε άλλους χώρους πέραν της μουσικής(θέατρο, χορός, φωτογραφία κλπ.). Ήδη αυτό το καλοκαίρι, εκτός από τα εργαστήρια μουσικών οργάνων, τα βιωματικά εργαστήρια Μουσικοθεραπείας , αφήγησης , και performance που θα γίνουν δεν απευθύνονται αποκλειστικά σε μουσικούς.

Η  συνάντηση με καθηγητές και μαθητές θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Παρασκευής 8/7 και τα μαθήματα θα αρχίσουν Σάββατο πρωί 9/7 και θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη το μεσημέρι 13/7. Τα εργαστήρια θα γίνουν σε υπαίθριους επιλεγμένους χώρους , σε διαφορετικές τοποθεσίες (πηγές,  προαύλιους χώρους εκκλησιών , πλατείες , καφενεία κλπ ).

Το ωράριο των μαθημάτων θα είναι 10.00-14.00 και 17.00-20.00. Τα μαθήματα θα ακολουθούν συναυλίες και δρώμενα απ' τους καθηγητές και τους μαθητές αυτής της συνάντησης.
Αυτή η ενημέρωση αποσκοπεί στην εκδήλωση ενδιαφέροντος  για κάθε εργαστήριο γιατί αυτό θα καθορίσει και το τελικό πρόγραμμα των εργαστηρίων και των εκδηλώσεων το οποίο θα ανακοινωθεί μέχρι τις 20 Ιουνίου. Τα τμήματα θα είναι ολιγομελή, ως εκ τούτου θα τηρηθεί σειρά  προτεραιότητας.

Διοργανωτές:
Πολιτιστικός Σύλλογος Αλαγονίας

Παραγωγή-Διοργάνωση Πολιτιστικών εκδηλώσεων: Bassaviola art productions
www.bassaviola.gr

Επικοινωνία: Τάκης Νικολόπουλος 6944544399-Πολίτη Έφη 6936675969

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια