αρχική σελίδα
Τρίτη, 24 Μαϊου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Σκοπιμότητα διατήρησης του ΕΟΜΜΕΧ και του ΟΠΕ
18/07/2011
ΠΗΓΗ:ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας προς την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

Αναφερόμενοι σε δηλώσεις σας, στο πλαίσιο των οποίων υποστηρίζετε την σκοπιμότητα διατήρησης του ΕΟΜΜΕΧ, θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας τα ακόλουθα:

  • Είναι εύλογο ορισμένοι τομείς και κλάδοι της Οικονομίας να έχουν ιστορικούς δεσμούς με συγκεκριμένους δημόσιους φορείς, να έχουν κατά καιρούς ωφεληθεί από τη λειτουργία τους και να μην μπορούν να σκεφθούν πώς, σε περίπτωση κατάργησής τους, θα καλυφθεί το κενό που θα αφήσουν. Όμως, όταν αποτελεί κοινή πια πεποίθηση, ότι ο Δημόσιος Τομέας θα πρέπει να συρρικνωθεί για να περιοριστεί η δημοσιονομική δαπάνη, δεν είναι αποδεκτό ο κάθε κλάδος να διεκδικεί μόνο κατάργηση των φορέων, με τους οποίους δεν έχει επικοινωνία και συνεργασία, διότι, αν το ίδιο πράξουν όλοι οι κλάδοι, κανένας φορέας δεν θα μπορεί να καταργηθεί, χωρίς διαμαρτυρίες.
  • Αυτό, που θα πρέπει να εξασφαλίσουμε είναι το έργο των φορέων, που θα καταργηθούν, να μπορεί να συνεχιστεί και μάλιστα πιο αποτελεσματικά από άλλους φορείς, που δεν θα επιβαρύνουν το Δημόσιο. Στην περίπτωση της υποκατάστασης του ΕΟΜΜΕΧ, τέτοιοι φορείς είναι (ανάλογα με το συγκεκριμένο αντικείμενο) είτε τα ίδια τα Επιμελητήρια, είτε οι φορείς διαχείρισης, στους οποίους τα Επιμελητήρια συμμετέχουν. Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι τα Επιμελητήρια βρίσκονται πιο κοντά στις ΜμΕ από τον ΕΟΜΜΕΧ!
  • Με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει να σκεφθούμε και για τον ΟΠΕ. Η μέχρι τώρα απόδοση του ΟΠΕ είναι αμφίβολη, ενώ η χρηματοδότησή του σημαντική. Θα πρέπει, με την κατάργησή του, την ενημέρωση και οργανωτική πλευρά των εμπορικών εκθέσεων να αναλάβουν τα Επιμελητήρια, ενώ μέρος της ετήσιας επιχορήγησής του ΟΠΕ να περιέλθει στους Οικονομικούς Ακολούθους των Πρεσβειών, που αν στηριχθούν οργανωτικά και οικονομικά είναι βέβαιο, ότι, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια, θα μπορέσουν να προωθήσουν πολύ πιο αποτελεσματικά τις ελληνικές εξαγωγές, στις αντίστοιχες αγορές τους.


Με εκτίμηση,


Γιώργος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια