αρχική σελίδα
Τρίτη, 24 Μαϊου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Δημιουργία Σωφρονιστικού Καταστήματος Κράτησης στην Καλαμάτα
18/07/2011
ΠΗΓΗ:ΦΟΡΕΑΣ

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η αναγγελία δημιουργίας ενός σύγχρονου από κτιριακή και λειτουργική άποψη σωφρονιστικού καταστήματος στη Μεσσηνία ανταποκρίνεται καταρχήν στην ανάγκη εκσυγχρονισμού του σωφρονιστικού συστήματος της χώρας, το οποίο οφείλει να στοχεύει στην επανόρθωση των κρατουμένων και στην προετοιμασία τους για κοινωνική επανένταξη, αλλά και στην προστασία του κοινωνικού συνόλου από το ενδεχόμενο διάπραξης νέων αδικημάτων από τους ίδιους δράστες.

Σε μια περίοδο που υπάρχει γενικό αίτημα για περιορισμό της εγκληματικότητας και των συνεπειών της στον πολίτη, θα ήταν υποκρισία να υποστηρίζουμε ότι, ναι μεν θέλουμε σύγχρονα καταστήματα κράτησης, φθάνει αυτά να χωροθετούνται μακριά από τη «γειτονιά» μας. Κατά την άποψή μας, ορθή πολιτικά και κοινωνικά στάση είναι η αποδοχή της κάλυψης των αναγκών κράτησης με νέο κατάστημα και στη δική μας περιοχή, που προφανώς όμως θα πρέπει να παρέχει όλα τα εχέγγυα ασφάλειας της τοπικής κοινωνίας.

Συγκεκριμένα, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας τοποθετείται θετικά, όπως άλλωστε θα ήταν αναμενόμενο, στη δημιουργία γενικού σωφρονιστικού καταστήματος κράτησης στα όρια του καλλικρατικού Δήμου Καλαμάτας, όχι μόνο γιατί αξιολογεί ως θετικές τις καθόλου αμελητέες οικονομικές επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή από την κατασκευή και τη λειτουργία του, αλλά επίσης διότι θεωρεί αυτονόητη τη λειτουργία σωφρονιστικού καταστήματος:

  • Σε πόλεις, όπου υπάρχει Εφετείο έτσι ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες κράτησης ,οι οποίες προκύπτουν από τις ποινικές υποθέσεις που εκδικάζονται σε αυτό, όπως η Καλαμάτα.
  • Σε πόλεις, όπου υπάρχει Αστυνομική Διοίκηση, συνδυασμένες μεταφορές καθώς και οι απαραίτητες υποδομές και υπηρεσίες τόσο για την απρόσκοπτη λειτουργία του νέου σωφρονιστικού καταστήματος όσο και για την εξυπηρέτηση των βασικών αναγκών κρατουμένων και επισκεπτών.
  • Σε πόλεις, οι οποίες έχουν την απαραίτητη πληθυσμιακή πυκνότητα και όλες τις προϋποθέσεις, όπως η Καλαμάτα, αλλά έχουν αδικηθεί λόγω της υπερσυγκέντρωσης φορέων, ιδρυμάτων κ.λπ. σε άλλα αστικά κέντρα της περιφέρειας, όπως στη περίπτωση της Πελοποννήσου η Τρίπολη που ο πληθυσμός της δεν ξεπερνά τις 25.000 ή η Μεγαλόπολη που ο πληθυσμός της δεν ξεπερνά τις 8.500 και οι υποδομές της σε ξενοδοχειακά καταλύματα όπως και σε λοιπές υποδομές είναι ανύπαρκτες.Με εκτίμηση,


Γιώργος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια