αρχική σελίδα
Τρίτη, 24 Μαϊου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ασφαλιστική Περαίωση
21/08/2011
ΠΗΓΗ:ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

 

Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Κύριε Υπουργέ,

Αναφορικά με το σοβαρότατο θέμα της βιωσιμότητας του ΟΑΕΕ, δηλώνουμε ότι συμμεριζόμαστε απόλυτα τις απόψεις, που εξέφρασαν από κοινού η ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ, και υπογραμμίζουμε αφενός την ανησυχία μας και αφετέρου την ανάγκη να προχωρήσει η Πολιτεία σε μια γενναία ασφαλιστική περαίωση, που ουσιαστικά θα αποτυπώσει και τις πραγματικές εισπρακτικές δυνατότητες του ΟΑΕΕ.

Η περαίωση αυτή θα πρέπει να συνοδεύεται από ασφαλιστικές ρυθμίσεις θεμάτων, που αφορούν χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, όπως:

  • Οι ήδη ασφαλισμένοι σε άλλο φορέα κύριας ασφάλισης, που υποχρεούνται με την ισχύουσα νομοθεσία να ασφαλίζονται και στον ΟΑΕΕ. Στην περίπτωσή τους, η ασφάλιση στον ΟΑΕΕ δεν είναι ανταποδοτική, αφού δεν θα εισπράξουν ποτέ τίποτε από αυτόν και ουσιαστικά καλούνται να ….ενισχύουν την ασφάλιση άλλων, τη στιγμή, που οι ίδιοι έχουν εκπληρώσει ή εκπληρώνουν τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις σε άλλο φορέα.
  • Οι περιπτώσεις των οικογενειακών επιχειρήσεων, όπου περισσότερα του ενός μέλη της οικογένειας απασχολούνται στην επιχείρηση και επομένως υποχρεούνται να ασφαλίζονται όλοι στον ΟΑΕΕ. Η κρίση έχει πλήξει σοβαρά τις επιχειρήσεις αυτές, καθιστώντας αδύνατη την καταβολή των εισφορών όλων των μελών. Θα πρέπει να δοθεί δυνατότητα ορισμένα μέλη της οικογένειας να απαλλάσσονται των προς τον ΟΑΕΕ υποχρεώσεων, με κριτήριο την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης.


Με εκτίμηση,

Γεώργιος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια