αρχική σελίδα
Τρίτη, 17 Μαϊου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΘΕΣΕΙΣ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Σεισμική δραστηριότητα περιοχή Οιχαλίας
17/10/2011
ΠΗΓΗ:ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας προς 1. Υπουργό Οικονομικών και Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, 2. Υπουργό Περιφ. Ανάπτυξης, Ανταγων. & Ναυτιλίας, 3. Υπουργό Εσωτερικών, 4. Υπουργό Περιβάλλοντος, 5. Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Κύριοι Υπουργοί,

H ευρύτερη περιοχή της Οιχαλίας στη Μεσσηνία βρίσκεται σε σεισμική διέγερση από τον περασμένο Ιούνιο, καθώς έχουν εκδηλωθεί εκατοντάδες μικροί και μεγαλύτεροι σεισμοί με κυριότερους εκείνον της 14ης Αυγούστου με μέγεθος 4,8 Ρίχτερ καθώς και τους πρόσφατους δίδυμους σεισμούς της 10-11 Οκτωβρίου 2011 άνω των 4 Ρίχτερ.

Από τη σεισμική αυτή δραστηριότητα και λόγω του μικρού εστιακού της βάθους αλλά και της διάρκειάς της, έχουν καταγραφεί σοβαρές ζημιές, όχι μόνο σε παλιά σπίτια, που έχουν καταστεί ουσιαστικά ακατοίκητα, αλλά και σε κτίρια άλλων χρήσεων (βιομηχανοστάσια, εκκλησίες κ.λπ.).

Το κυριότερο πράγμα, που θα ανέμενε κανείς από την Πολιτεία, είναι να πράξει ό,τι γίνεται συνήθως στις περιπτώσεις αυτές: να κηρύξει την περιοχή σεισμόπληκτη και να λάβει όλα τα μέτρα (πρώτης ανάγκης, στεγαστικά, οικονομικά κ.λπ.) που λαμβάνονται συνήθως σε μια Χώρα με συχνές και καταστροφικές επισκέψεις του Εγκέλαδου. Κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, παρά τις εκκλήσεις του Δημάρχου Οιχαλίας.

Η οικονομική κρίση και οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, δεν αναστέλλουν δυστυχώς τα φυσικά φαινόμενα.....

Οι συμπολίτες μας στην Οιχαλία θα πρέπει να τύχουν ΑΜΕΣΑ της προσοχής και της φροντίδας της Πολιτείας, όπως συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις σεισμών. Θα πρέπει να εξασφαλιστεί προσωρινή στέγη, όπου χρειάζεται, άμεσος τρόπος αποκατάστασης ζημιών, οικονομική βοήθεια σε πολίτες και επιχειρήσεις, που υπέστησαν ζημιές.

Με εκτίμηση,


Γεώργιος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια