αρχική σελίδα
Τρίτη, 17 Μαϊου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΘΕΣΕΙΣ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ προμήθειας μηχανισμών Φ.Τ.Μ. ή φορολογικών μηχανισμών στο πλαίσιο του Κ.Φ.Α.Σ
13/02/2013
ΠΗΓΗ:Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Μεσσηνίας προς τον Υπουργό Οικονομικών.

Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με τις διατάξεις της παραγράφου 1, της υποπαραγράφου Ε1, της παραγράφου Ε, του άρθρου πρώτου, του ν. 4093/2012 (ΦΕΚ 222 Α΄/12.11.2012) «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 - Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν.4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016», από 1.1.2013 καταργείται ο «Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων» (π.δ.186/1992) και αντικαθίσταται με τον «Κώδικα Φορολογικής Απεικόνισης Συναλλαγών», η εφαρμογή του οποίου επιφέρει σωρεία αλλαγών στις φορολογικές υποχρεώσεις επιχειρήσεων και επιτηδευματιών.

Στο πλαίσιο αυτό θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σας για τις εξής επαγγελματικές κατηγορίες:

 • εκμεταλλευτής διαγνωστικού κέντρου,
 • εκπαιδευτής οδηγών αυτοκινήτων, μοτοσικλετιστών και μοτοποδηλάτων,
 • επισκευαστής ηλεκτρικών ή ηλεκτρονικών συσκευών, επίπλων, μηχανών και μηχανημάτων,
 • εκμεταλλευτής συνεργείου επισκευής και συντήρησης αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών, μοτοποδηλάτων, γεωργικών και λοιπών αυτοκινούμενων μηχανημάτων και σκαφών θαλάσσης,
 • εκμεταλλευτής ψυκτικών χώρων και χώρων αποθήκευσης αγαθών τρίτων,
 • φυσιοθεραπευτής και οι ασκούντες παραϊατρικά επαγγέλματα,
 • εκμεταλλευτής επιχείρησης ενοικιάσεως επιβατηγών αυτοκινήτων, μοτοσικλετιστών και μοτοποδηλάτων,
 • μεσίτης αστικών συμβάσεων, αγοράς ή πώλησης και ενοικίασης ακινήτων,
 • εκμεταλλευτής αυτοκινούμενων μηχανημάτων έργων,
 • εκμεταλλευτής επιχείρησης πώλησης για λογαριασμό του ή για λογαριασμό τρίτων, μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, μοτοσυκλετών, μοτοποδηλάτων, τροχόσπιτων, σκαφών αναψυχής, γεωργικών και λοιπών αυτοκινούμενων μηχανημάτων και
 • πράκτορας κρατικών λαχείων

καθώς δεν έχουν πλέον υποχρέωση τήρησης πρόσθετων βιβλίων και εκδίδουν τις αποδείξεις λιανικών συναλλαγών, για τις παρεχόμενες από αυτούς υπηρεσίες στο κοινό (σύμφωνα με τις γενικές διατάξεις των άρθρων 7 και 9 του Κ.Φ.Α.Σ. και του άρθρου 1 του ν. 1809/1988), δηλαδή με τη χρήση Φορολογικών Μηχανισμών του ν. 1809/1988 (Φ.Τ. Μ ή Ε.Α.Φ.Δ.Σ.Σ.), ή από χειρόγραφα μπλοκ στις περιπτώσεις που προβλέπεται.

Στους παραπάνω υπόχρεους παρέχεται η δυνατότητα προμήθειας των σχετικών μηχανισμών, (Φ.Τ.Μ. ή Ε.Α.Φ.Δ.Σ.Σ.) του ν. 1809/1988, για την έκδοση των αποδείξεων λιανικής ή θεώρησης των εν λόγω αποδείξεων στις περιπτώσεις εξαιρέσεων από την υποχρεωτική χρήση των μηχανισμών αυτών (π.χ. φυσιοθεραπευτής), έως τις 28/02/2013, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία υπαγωγής των εν λόγω υπόχρεων στο νέο καθεστώς.

Ωστόσο λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες επιχειρήσεις εν μέσω κρίσης, αδυνατούν να επωμιστούν ένα ακόμα κόστος για την αγορά ταμειακών μηχανών ή φορολογικών μηχανισμών.

Προς τούτο και δεδομένου ότι από 01/01/2014 θα επέλθουν σημαντικές αλλαγές με την πλήρη αναμόρφωση του ΚΩΔΙΚΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ, σας παρακαλούμε θερμά να δοθεί παράταση μέχρι και τις 31/12/2013, προκειμένου οι επιχειρήσεις να ανταπεξέλθουν στα νέα δεδομένα, λαμβάνοντας υπόψη ότι το υφιστάμενο καθεστώς διασφαλίζει στον ίδιο βαθμό και ακόμα περισσότερο την τήρηση της φορολογικής νομοθεσίας των επιτηδευματιών.

Με εκτίμηση,


Δημήτριος Μανιάτης
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια