αρχική σελίδα
Παρασκευή, 20 Μαϊου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΘΕΣΕΙΣ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Απενεργοποίηση του ΑΦΜ των φοροοφειλετών
27/09/2013
ΠΗΓΗ:Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας προς τον Υπουργό Οικονομικών.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή απευθυνόμαστε σε εσάς, σχετικά με το θέμα της απενεργοποίησης του ΑΦΜ των φοροοφειλετών, διότι εάν υλοποιηθεί, αυτόματα για τον επιχειρηματία θα σημαίνει αιφνίδιο «φορολογικό θάνατο», αφού χωρίς αυτόν δεν θα μπορεί να λειτουργεί και να πληρώνει τις υποχρεώσεις του.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας λέει όχι στην κατάργηση του ΑΦΜ και καταδικάζει τις όποιες προσπάθειες φοροδιαφυγής, παράλληλα όμως ζητάει από το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, στόχος του να είναι η διασφάλιση της είσπραξης των οφειλομένων και όχι της αύξησης των λουκέτων.

Πρέπει να προωθείται η ένταξη των φοροοφειλετών στην διαδικασία της ρύθμισης, ώστε τα κρατικά ταμεία να συνεχίζουν να εισπράττουν τις δόσεις από τους οφειλέτες, αλλά και οι επιχειρήσεις να συνεχίζουν να λειτουργούν προς όφελος του Δημοσίου - Ασφαλιστικών Ταμείων και κυρίως του κοινωνικού συνόλου.

Η πρόθεση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων να προχωρήσει στο όνομα της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, στην απενεργοποίηση του ΑΦΜ, για όσους δεν αποδίδουν ΦΠΑ και στη συνέχεια να ισχύσει για φοροοφειλέτες με ληξιπρόθεσμες μη ρυθμιζόμενες οφειλές, προκαλεί εύλογες απορίες και ερωτήματα.

Θα μπορούσε να βρεθεί άλλος τρόπος πίεσης για την είσπραξη των οφειλομένων και όχι αυτός της αφαίρεσης της ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ του ΟΦΕΙΛΕΤΗ;

Στην δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία απαιτείται ψύχραιμη σκέψη, ενώ πρέπει να προσδιορισθεί η συστηματική φοροδιαφυγή και ο διαχωρισμός της από την εντός κρίσης φοροαδυναμία.

Εάν το Υπουργείο Οικονομικών υιοθετούσε μηνιαία ηλεκτρονική παρακολούθηση του ΑΦΜ, μεσαίου και υψηλού κινδύνου οφειλετών, με διαδικασία αυτόματης ένταξης των φοροοφειλετών στην ρύθμιση των 48 δόσεων, θα περιοριζόταν η απώλεια εσόδων του δημοσίου από φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας εκφράζει την δυσαρέσκεια και την αντίθεση του σε τέτοιες αναποτελεσματικές κινήσεις, διότι αποτελούν «θηλιά» για τους χιλιάδες χρεωμένους επιχειρηματίες και πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

 

Με εκτίμηση,

Δημήτριος Μανιάτης
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια