αρχική σελίδα
Τρίτη, 17 Μαϊου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΘΕΣΕΙΣ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Αναστολή εφαρμογής μέτρου, που επιβάλλεται από 01/01/2014 σε ελληνικά λεωφορεία, φορτηγά και ρυμουλκούμενα οχήματα για υποχρεωτική ύπαρξη συστήματος ABS, τουλάχιστον για 2 έτη
12/12/2013
ΠΗΓΗ:Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας προς Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Ενόψει της εφαρμογής του μέτρου που θα ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου 2014 για υποχρεωτική επιβολή του συστήματος απεμπλοκής κατά την πέδηση (ABS) σε λεωφορεία, φορτηγά και ρυμουλκούμενα οχήματα, που έχουν εισαχθεί στην Ελλάδα μετά τις 11/09/2003 από χώρες της ΕΕ και την απαγόρευση της κυκλοφορίας τους σε περίπτωση μη συμμόρφωσης τους, σας ζητούμε την ΑΝΑΣΤΟΛΗ του εν λόγω μέτρου τουλάχιστον για δύο χρόνια.

Τα μέλη του Επιμελητηρίου μας (ιδιοκτήτες φορτηγών, λεωφορείων, εταιρείες κ.λπ. ) εκφράζουν την αγανάκτηση τους μπροστά σε μια τέτοια απόφαση εκ μέρους σας, που θα τους επιβαρύνει οικονομικά, καθώς καθημερινά αγωνίζονται να επιβιώσουν τους ίδιους και τις οικογένειες τους, σε μια πραγματικά δύσκολη οικονομική περίοδο που το χρήμα δεν υπάρχει.

Επειδή το μέτρο αυτό δεν εφαρμόζεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες και αφορά μόνον τα φορτηγά με ελληνική άδεια κυκλοφορίας και όχι τα ξένα, όπως βουλγάρικα, ρουμάνικα, κ.λπ., τα οποία εισέρχονται στην Ελλάδα χωρίς υποχρέωση ύπαρξης του συστήματος ABS, θεωρούμε ότι είναι «άστοχο» από άποψη οδικής ασφάλειας να ισχύσει μεμονωμένα για τα ελληνικά φορτηγά.

Με τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο δίκαιο αίτημα μας και θα αναστείλετε την εφαρμογή του μέτρου για τουλάχιστον 2 έτη, σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση,


Δημήτριος Μανιάτης
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια