αρχική σελίδα
Παρασκευή, 20 Μαϊου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΘΕΣΕΙΣ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ανάκληση εφαρμογής της υπ’αριθμ. 225/32352/ΦΕΚ 618/Β απόφασης
10/04/2014
ΠΗΓΗ:Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την υπ’ άριθμ. 225/32352/ΦΕΚ 618/Β απόφασή σας καθιερώνονται ΑΝΤΙΚΙΝΗΤΡΑ για την ομαλή λειτουργία διακίνησης και εξαγωγής αγροτικών προϊόντων.

Η παραπάνω απόφαση θεσμοθετεί ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ με μεροληπτικές διακρίσεις εις βάρος του υγιούς εμπορίου διότι:
- Υποχρεώνει τους εξαγωγείς εμπόρους που διατηρούν ιδιόκτητα η μισθωμένα τυποποιητήρια και συσκευαστήρια σε έκδοση και κατάθεση εγγυητικής επιστολής σε αντίθεση με τον αρχικό νόμο 3955/20-04-2011
- Απαλλάσσει από την υποχρέωση έκδοσης και κατάθεσης εγγυητικής επιστολής, Μεσίτες, Αλλοδαπούς και άλλους εμπόρους, οι οποίοι αγοράζουν απευθείας από παραγωγούς ελληνικά αγροτικά προϊόντα.

Η δυνατότητα που παρέχεται στους Έλληνες έμπορους εισαγωγείς να μπορούν να εισάγουν αγροτικά προϊόντα από άλλες ανταγωνίστριες-ελαιοκομικές χώρες, χωρίς την υποχρέωση τραπεζικών εγγυήσεων, αποτελεί γεγονός που φέρνει σε μειονεκτική θέση τα αγροτικά μας προϊόντα και τους Έλληνες αγρότες.

Έτσι δημιουργούνται συνθήκες ΑΘΕΜΙΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ και ΜΗ ΙΣΟΝΟΜΙΑΣ μεταξύ των εμπλεκομένων ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων στην αγορά και εμπορία αγροτικών προϊόντων.

Πιστεύουμε ότι η απόφασή σας οφείλεται στην έλλειψη συνεργασίας με τους αρμόδιους φορείς, διότι αποδεικνύεται η άγνοια λειτουργίας της αγοράς από όλους τους εμπλεκόμενους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και οι αποφάσεις δημοσιεύονται χωρίς την διαδικασία διαβούλευσης.

Ζητούμε την ανάκληση εφαρμογής της εν λόγω απόφασης διότι:
- Επιβαρύνει την ανταγωνιστικότητα των προς διακίνηση και εξαγωγή αγροτικών προϊόντων και σύμφωνα με τους κανόνες του υγιούς και ελεύθερου ανταγωνισμού παρακωλύει την ομαλή εμπορία των προς εξαγωγή αγροτικών προϊόντων.

Με τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο δίκαιο αίτημά μας, σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση,


Δημήτριος Μανιάτης

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια