αρχική σελίδα
Τρίτη, 17 Μαϊου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΘΕΣΕΙΣ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Μεσσηνίας προς τον Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής με θέμα: «Συγχωνεύσεις Λιμένων και Λιμένας Καλαμάτας»
18/02/2009
ΠΗΓΗ:ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Πληροφορηθήκαμε από τον τύπο ότι μελετάτε σε συνεργασία με το Υπ. Οικονομίας & Οικονομικών ριζική αναδιάρθρωση του λιμενικού συστήματος με συνένωση Οργανισμών Λιμένος και δημιουργία τριών μεγάλων Λιμενικών Συστημάτων-Φορέων. Στόχος: οι συμπεριλαμβανόμενοι λιμένες να αυξήσουν τον όγκο εργασιών, να επιτύχουν οικονομίες κλίμακας και να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη πιστοληπτική ικανότητα για να μπορούν να διαπραγματευτούν την υλοποίηση μεγάλων έργων βελτίωσης των υποδομών τους ώστε να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητά τους. 
Στο πλαίσιο αυτό, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας εκφράζει την έκπληξή του για το γεγονός ότι παραλείφθηκε από τον σχεδιασμό το λιμάνι της Καλαμάτας και δεν συμπεριλαμβάνεται στο Λιμενικό Σύστημα Δυτικής Ελλάδας στο οποίο συμμετέχουν μόνο τα λιμάνια Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας και Πάτρας. Στο υπό σύσταση Λιμενικό Φορέα τα λιμάνια που θα ενταχθούν θα έχουν διαφορετικούς ρόλους ανάλογα με τον τομέα που θα εξειδικευθούν, δηλαδή σε εμπορικά-εμπορευματικά, σε επιβατικά-τουριστικά και σε τουριστικά ενώ θα αποκτήσουν λιγότερη γραφειοκρατία στην εξυπηρέτηση των πελατών τους και θα βελτιωθούν οι δυνατότητες τους εν όψει του νέου ρόλου που θα κληθούν να παίξουν.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
Επιστολή ΥΕΝ Συγχωνέυσεις Λιμένων 18.2.09

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια