αρχική σελίδα
Παρασκευή, 20 Μαϊου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΘΕΣΕΙΣ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ικανοποίηση για την πρόταση μείωσης του δημοτικού φόρου 2% και 5% στις επιχειρήσεις
13/03/2009
ΠΗΓΗ:ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Μεσσηνίας προς τον Υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών με θέμα: «Ικανοποίηση για την πρόταση μείωσης του δημοτικού φόρου 2% και 5% στις επιχειρήσεις»

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας σας εκφράζει την ικανοποίησή του για την πρόταση μείωσης του δημοτικού φόρου από 2% και 5% σε 0,50% που επιβάλλει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στα ακαθάριστα έσοδα επιχειρήσεων του τουριστικού κλάδου. Είναι ένα μέτρο το οποίο, θα δώσει αναμφισβήτητα μια ανάσα στις δοκιμαζόμενες από την κρίση επιχειρήσεις και αποδεικνύει ότι αντιμετωπίζετε με ευαισθησία τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Από την πλευρά μας, έχουμε επανειλημμένα εκφράσει την άποψη ότι πρόκειται για έναν άδικο και σε πολλές περιπτώσεις εξοντωτικό φόρο για τις επιχειρήσεις του Ν. Μεσσηνίας οι οποίες, εκτός από το πλήγμα των πυρκαγιών του 2007, υφίστανται τώρα και τις συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
Υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες, αδυνατούμε επομένως να συμμεριστούμε την άποψη των δήμων ότι «η κατάργηση του παραπάνω φόρου θα ήταν καταστροφική γι’ αυτούς» και τους καλούμε να επιδείξουν περισσότερη ευαισθησία για την προστασία του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής τους αναθεωρώντας πάγιες τακτικές και αναζητώντας άλλους τρόπους για τις ανάγκες τους, όπως η συνετή διαχείριση των εσόδων τους, στο πλαίσιο της ύφεσης της οικονομίας μας τα αποτελέσματα της οποίας θα επηρεάσουν πρώτα απ’ όλα την πραγματική οικονομία.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,


Γεώργιος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας
 
 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
Επιστολή Υπ.Οικονομικών ΜΕΙΩΣΗ ΔΗΜΟΤ.ΦΟΡΟΥ 13.3.09

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια