αρχική σελίδα
Παρασκευή, 20 Μαϊου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΘΕΣΕΙΣ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ωράριο Λειτουργίας Μουσικής Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος
22/04/2009
ΠΗΓΗ:ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Μεσσηνίας προς τον Δήμαρχο Καλαμάτας & Πρόεδρο ΤΕΔΚ Ν. Μεσσηνίας με θέμα: «Ωράριο Λειτουργίας Μουσικής Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος»

 

Κύριε Δήμαρχε,
Ύστερα από τις συνεχιζόμενες διαμαρτυρίες μελών του Επιμελητηρίου μας, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής, θέλουμε να σας επισημάνουμε το μείζον θέμα που προκύπτει με το ωράριο λειτουργίας μουσικής.
Η σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου επιβάλλει ωράριο λειτουργίας μουσικής καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος έως τις 02.00 π.μ. τις καθημερινές, ενώ αντίθετα τα Αστυνομικά όργανα θεωρούν ότι το ωράριο λειτουργίας μουσικής είναι μέχρι τις 11.30 μ.μ.
Είναι προφανές ότι αυτό δεν μπορεί να τηρηθεί στα περισσότερα καταστήματα και συνεπώς, είτε αυτά θα πρέπει να διακόπτουν τη μουσική εκδιώχνοντας τους πελάτες τους από τις 11.30 μ.μ., είτε θα πρέπει να λειτουργούν παράνομα αποδεχόμενα το ενδεχόμενο επιβολής σε βάρος των κυρώσεων, παρότι στις περισσότερες περιπτώσεις η καθυστέρηση έκδοσης της άδειας μουσικής δεν είναι με υπαιτιότητα του καταστηματάρχη αλλά των υπηρεσιών του Δήμου και της Δ/νσης Υγιεινής.
Επισημαίνουμε ακόμη ότι η τουριστική ανάπτυξη της πόλης μας δεν μπορεί να επιτευχθεί απόντων των καταστημάτων εστίασης και αναψυχής, ούτε γίνεται να καθιερωθεί η Καλαμάτα και η Μεσσηνία ως τουριστικός προορισμός αν επιβάλλουμε στα καταστήματα να κλείνουν ουσιαστικά από τις 11.30 μ.μ.
Κύριε Δήμαρχε,
Ενόψει των εορτών του Πάσχα και της επικείμενης τουριστικής περιόδου θεωρούμε ότι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα καθώς η μουσική για το είδος αυτών των καταστημάτων αποτελεί κύριο συστατικό της λειτουργίας τους και ως εκ τούτου οι άδειες λειτουργίας μουσικής που χορηγεί ο Δήμος σας θα πρέπει να προβλέπουν ωράριο κοινό με το ωράριο λειτουργίας του καταστήματος, στο πλαίσιο πάντα των όρων μέγιστης ηχοστάθμης και λοιπών προδιαγραφών ηχομόνωσης που ορίζει η κείμενη νομοθεσία.
Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να ενημερωθεί σχετικά και η Αστυνομική Δ/νση Μεσσηνίας η οποία καλείται να συμμετέχει στην γενικότερη προσπάθεια ανάδειξης της Καλαμάτας και της Μεσσηνίας ως τουριστικού προορισμού.
Θερμές ευχές για ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!
Με εκτίμηση,


Γεώργιος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

 

 


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
Επιστολή

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια