αρχική σελίδα
Παρασκευή, 20 Μαϊου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΘΕΣΕΙΣ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Τιμές Αγοράς Οικοπέδων στις ΒΙ.ΠΕ. Καλαμάτας & Μελιγαλά
23/04/2009
ΠΗΓΗ:ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Μεσσηνίας προς τον Πρόεδρο Δ.Σ του Ομίλου Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ με θέμα: «Τιμές Αγοράς Οικοπέδων στις ΒΙ.ΠΕ. Καλαμάτας & Μελιγαλά»

 

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Μετά από επίμονες προσπάθειες των τοπικών φορέων και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, είδαμε με μεγάλη ικανοποίηση να επιλύεται πρόσφατα το πρόβλημα της μετεγκατάστασης των Αθίγγανων από την Βιομηχανική Περιοχή Καλαμάτας. Πιστέψαμε ότι η εξέλιξη αυτή που έθετε τέλος στην υποβάθμιση της ΒΙ.ΠΕ Καλαμάτας, θα της έδινε πλέον τη δυνατότητα να αποτελέσει ένα βασικό αναπτυξιακό μοχλό για την τοπική οικονομία.

Η εκτίμηση μας αυτή φάνηκε να επιβεβαιώνεται από το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για την εγκατάσταση στον χώρο αυτό, τόσο των τοπικών επιχειρήσεων όσο και επενδυτών εκτός του Ν. Μεσσηνίας. Το ενδιαφέρον των επενδυτών ενισχύθηκε, μεταξύ των άλλων, και από την υλοποίηση έργων υποδομής που έχετε προγραμματίσει, καθώς και από τα κίνητρα του Αναπτυξιακού Νόμου για τις πυρόπληκτες περιοχές Μεσσηνίας και Αρκαδίας στις οποίες λειτουργούν ΒΙ.ΠΕ. του Ομίλου σας.

Και ενώ όλα πήγαιναν κατ’ ευχήν, πληροφορηθήκαμε από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές για την πρόσφατη απόφασή σας να αυξήσετε τις τιμές απόκτησης οικοπέδων εντός της ΒΙ.ΠΕ. Καλαμάτας και της ΒΙ.ΠΕ. Μελιγαλά από 24.000 ευρώ σε 62.000 ευρώ ανά στρέμμα, δηλαδή μια αύξηση της τάξης του 258%.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τους λόγους που σας οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση της ΒΙΠΕ ΕΤΒΑ Α.Ε., αλλά επιτρέψτε μας να παρατηρήσουμε ότι αυτή δεν συνάδει με την πολιτική ενίσχυσης της πραγματικής οικονομίας την οποία αναγγείλατε πρόσφατα, δεδομένου ότι ακυρώνει σειρά επενδυτικών σχεδίων μερικά εκ των οποίων έχουν ήδη προεγκριθεί από τον ισχύοντα Αναπτυξιακό Νόμο.

Βέβαιοι για τις αρνητικές συνέπειες που θα έχει αυτή η υπερβολική αύξηση της τιμής κτήσης των οικοπέδων στις ΒΙ.ΠΕ. Καλαμάτας και Μελιγαλά για την ανάπτυξη της Μεσσηνίας σε μια περίοδο που η περιοχή μας ταλανίζεται διπλά, όχι μόνο από την διεθνή οικονομική συγκυρία αλλά και από τις συνέπειες των πυρκαγιών 2007, ζητάμε με την παρούσα επιστολή την δική σας προσωπική παρέμβαση για μια ευμενή έκβαση του θέματος.

Συγκεκριμένα, ζητάμε να δώσετε την ευκαιρία στους επενδυτές οι οποίοι έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εγκατάστασή τους τόσο στην ΒΙ.ΠΕ Καλαμάτας όσο και στη ΒΙ.ΠΕ Μελιγαλά και έχουν λάβει θετική απάντηση από την τράπεζά σας, να προχωρήσουν στην απόκτηση των οικοπέδων με την αρχική τιμή των 24.000 ευρώ ανά στρέμμα και αυτή η ευνοϊκή ρύθμιση να ισχύει μέχρι το τέλος του 2009.

Βέβαιοι για μια θετική απάντηση με τη δική σας παρέμβαση, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.


Με εκτίμηση,

Γιώργος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας
 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
Επιστολή

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια