αρχική σελίδα
Παρασκευή, 20 Μαϊου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΘΕΣΕΙΣ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΥΠΟΜΝΗΜΑ με Προτάσεις-Μέτρα για τη Μεσσηνία ενόψει των Βουλευτικών εκλογών 2009
29/09/2009
ΠΗΓΗ:ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας κρίνει ότι τα κόμματα ορθά δίνουν έμφαση στην οικονομία, αφού προϋπόθεση για την επίλυση καίριων προβλημάτων, που αντιμετωπίζει η χώρα μας στην παιδεία, στην υγεία, στην κοινωνική ασφάλιση, στην έρευνα κ.α. είναι η έξοδος από την κρίση και η αύξηση του παραγόμενου πλούτου. Οι διεθνείς προβλέψεις είναι δυσοίωνες και τα πράγματα δεν είναι καθόλου απλά για τη χώρα μας εξαιτίας των χρόνιων δημοσιονομικών της αδυναμιών, γεγονός που επιβάλλει τη λήψη ουσιαστικών αποφάσεων και διορθωτικών  μέτρων.

Εκτίμηση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας είναι ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, θα πρέπει να προχωρήσει σε άμεσα μέτρα για την βραχυπρόθεσμη αύξηση της ζήτησης. των δημοσίων επενδύσεων και την αναθέρμανση της οικονομίας ακολουθώντας το παράδειγμα της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Αμερικής κ.α. Φυσικά, για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να επαναδιαπραγματευτεί με την Ε.Ε. για το ύψος και το χρόνο μείωσης του διογκούμενου χρέους, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι δεν μπορεί τα μέλη της Ε.Ε. να αντιμετωπίζονται με δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Θεωρούμε ότι η Ε.Ε. θα εκτιμήσει ειλικρινείς προσπάθειες και προτάσεις της νέας Κυβέρνησης που στόχο θα έχουν τον ποσοτικό περιορισμό του Κράτους, θα βασίζονται στην αξιολόγηση και επανεξέταση των παρεχόμενων υπηρεσιών και θα προτείνουν την υιοθέτηση και εφαρμογή αποδοτικών μεθόδων σύμφωνα με πετυχημένα παραδείγματα άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Στην ίδια κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθούν, κατά την άποψη μας, και οι Ο.Τ.Α. Α’ & Β’ Βαθμού, οι οποίοι -χωρίς ίσως να το αντιλαμβάνονται- αποκτούν μέρα με τη μέρα τα χαρακτηριστικά του αναποτελεσματικού και σπάταλου κράτους.   

Σ’ ότι αφορά τη Μεσσηνία όλοι γνωρίζουμε ότι η τοπική επιχειρηματική κοινότητα, εκτός από τις συνέπειες των καταστρεπτικών πυρκαγιών του 2007, δέχεται σήμερα ένα ακόμα σοβαρό πλήγμα: την χρηματοπιστωτική κρίση που ταλανίζει την πραγματική οικονομία και τα δημοσιονομικά ολόκληρης της χώρας. Σ’ αυτό το ζοφερό περιβάλλον της πρωτόγνωρης κρίσης που βιώνει ο κόσμος της Μεσσηνίας, η συνταγή για να την ξεπεράσουμε με όσο το δυνατό λιγότερες απώλειες είναι: η συνεννόηση, η συνεργασία και η συναίνεση των κοινωνικών εταίρων με τους θεσμούς της πολιτείας τόσο σε τοπικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. Είναι δηλαδή χρέος όλων μας να συμβάλλουμε από κοινού στη δημιουργία συνθηκών κοινωνικής ευημερίας και οικονομικής ανάπτυξης με οδηγό ένα ΟΡΑΜΑ που έχει ανάγκη η ΜΕΣΣΗΝΙΑ για να προχωρήσει στο μέλλον.

(ολόκληρο το κείμενο στο συνημμένο αρχείο)

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
ΥΠΟΜΝΗΜΑ

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια