αρχική σελίδα
Παρασκευή, 20 Μαϊου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΘΕΣΕΙΣ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις Καλαμάτας
16/10/2009
ΠΗΓΗ:ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Μεσσηνίας προς τον Δήμαρχο Καλαμάτας & Πρόεδρο ΤΕΔΚ Ν. Μεσσηνίας με θέμα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις Καλαμάτας

 

Κύριε Δήμαρχε,

Στη συνέχεια διαμαρτυριών ιδιοκτητών καταστημάτων, ταξί και αυτοκινήτων Δ.Χ, που υποβλήθηκαν στο Επιμελητήριό μας, υποβάλλουμε τις ακόλουθες προτάσεις σχετικά με την εφαρμογή νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην πόλη μας:

1. Οι συγκοινωνιακές-κυκλοφοριακές μελέτες θα πρέπει, όσον αφορά σε θέματα κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, πεζοδρομήσεων, ωραρίων τροφοδοσίας καταστημάτων κ.λπ. να είναι αποτέλεσμα εξαντλητικής διερεύνησης των συνθηκών, που επικρατούν στην πόλη και διαβούλευσης με τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες, όπως οδηγούς ΤΑΞΙ, αυτοκινήτων ΔΧ και Αστικής Συγκοινωνίας, τους καταστηματάρχες κ.λπ., οι οποίοι και είναι σε θέση να μεταφέρουν στους μελετητές τα χαρακτηριστικά της υφιστάμενης κατάστασης, τις συνήθειες των πελατών, την κυκλοφοριακή κατάσταση του αστικού οδικού δικτύου, και άλλα προβλήματα. Αυτός είναι άλλωστε και ο μόνος τρόπος οι νέες ρυθμίσεις να έχουν την αναγκαία για την εφαρμογή τους κοινωνική αποδοχή.

2. Ειδικά για τους πεζόδρομους, θα πρέπει να είναι δυνατή η προσπέλαση των  ΤΑΞΙ (για στάση και όχι φυσικά στάθμευση) προκειμένου να μεταφέρουν άτομα με μειωμένη κινητικότητα (π.χ. γέροντες, εγκύους, μικρά παιδιά κ.λπ.). Επίσης είναι αναγκαίο να εξασφαλίζεται η προσπέλαση των αυτοκινήτων τροφοδοσίας Δ.Χ τουλάχιστον μέχρι την 12.00 μεσημβρινή, προκειμένου οι προμήθειες των καταστημάτων σε νέα είδη να διενεργούνται απρόσκοπτα. Άλλως, δεν ευνοούμε το κέντρο της πόλης, αλλά απλά έμμεσα διοχετεύουμε την εμπορική κίνηση σε σημεία εκτός πόλεως, ενώ το κέντρο της πόλης, αν και πεζοδρομημένο, υποβαθμίζεται λειτουργικά και τα εμπορικά καταστήματά του σταδιακά απαξιώνονται, ενισχύοντας χωρίς να το θέλουμε την υπερβολική ανάπτυξη καταστημάτων ΚΑΦΕ και ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ.

3. Τέλος, δεν είναι λογικό οι «πιάτσες» των ΤΑΞΙ με το πέρασμα του χρόνου αφενός να περιορίζονται (σε θέσεις) και αφετέρου να υπόκεινται σε συνεχείς αλλαγές, τις οποίες δεν μπορούν να παρακολουθήσουν, ούτε οι ενδιαφερόμενοι επαγγελματίες, ούτε –πολύ περισσότερο- το κοινό που χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες τους. Οι «πιάτσες» των ΤΑΞΙ καλύπτουν μια ανάγκη του κοινωνικού συνόλου της πόλης και υπάρχουν κυρίως για την εξυπηρέτησή του. Γι’ αυτό θα πρέπει αφενός μεν να επαρκούν και ποσοτικά και από την άποψη των σημείων -που έχουν επιλεγεί γι’ αυτές- και αφετέρου να είναι σταθερές, ώστε να τις γνωρίζει το κοινό και να εξυπηρετείται. Σε κάθε περίπτωση οι «πιάτσες» ΤΑΞΙ θα πρέπει να βρίσκονται σε κεντρικούς δρόμους της πόλης μας για να είναι ορατές από τους πολίτες και όχι «κρυμμένες στα στενά», όπως συμβαίνει σε μερικές περιπτώσεις μέχρι σήμερα.

Με την βεβαιότητα ότι η επιστολή μας αυτή θα τύχει της προσοχής σας, σας ευχαριστούμε.Με εκτίμηση,


Γιώργος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια