αρχική σελίδα
Τρίτη, 17 Μαϊου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΘΕΣΕΙΣ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ένταξη των ΤΑΞΙ στο ΕΣΠΑ με απόσυρση και αγορά υβριδικών αυτοκινήτων
16/10/2009
ΠΗΓΗ:ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Μεσσηνίας με θέμα: «Ένταξη των ΤΑΞΙ στο ΕΣΠΑ με απόσυρση και αγορά υβριδικών αυτοκινήτων»

 

Αξιότιμοι κύριοι υπουργοί,

Όπως είναι γνωστό, έχουν μέχρι σήμερα εξαγγελθεί ή και τεθεί σε εφαρμογή δράσεις κρατικών ενισχύσεων του ΕΣΠΑ για πολλές κατηγορίες ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και το μέτρο της ενισχυόμενης απόσυρσης παλαιών Ι.Χ αυτοκινήτων, ενώ καμιά ενίσχυση δεν έχει προβλεφθεί για τα ΤΑΞΙ, που –ιδιαίτερα στην ελληνική επαρχία- αποτελούν αναμφίβολα μικρές επιχειρήσεις και είναι μέλη των τοπικών Επιμελητηρίων.

Με την παρούσα, υποβάλλουμε την πρόταση και την παράκληση να προβλεφθεί ενισχυόμενη μέσω του ΕΣΠΑ δράση και να προκηρυχθεί σχετικό πρόγραμμα, που να επιχορηγεί με 65% την απόσυρση των παλαιών αυτοκινήτων ΤΑΞΙ και την αντικατάστασή τους με αγορά υβριδικών. Είναι προφανές, ότι το όφελος ενός τέτοιου προγράμματος δεν περιορίζεται στους δικαιούχους, αλλά συνίσταται πρωτίστως στη μη επιβάρυνση του περιβάλλοντος των περιοχών, όπου κινούνται τα ΤΑΞΙ. Η ανακούφιση των επαρχιακών πόλεων-πρωτευουσών νομών, που εμφανίζουν πλέον αυξημένους κυκλοφοριακούς φόρτους, μποτιλιαρίσματα και επομένως και ρύπανση κάθε άλλο παρά αμελητέα θα είναι.

Επίσης, οι ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ, όπως και οι λοιποί ελεύθεροι επαγγελματίες, θα πρέπει να μπορούν να καταστούν δικαιούχοι προγραμμάτων των ΠΕΠ του ΕΣΠΑ για την προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού (όπως π.χ. ταμειακής μηχανής, cb, πλοηγού κ.λπ.), αλλά και να τυγχάνουν των ευεργετημάτων της δανειοδότησης και των ευνοϊκών ρυθμίσεων δανείων, όπου συντρέχουν, όπως συμβαίνει και με τα άλλα ελεύθερα επαγγέλματα.Με εκτίμηση,


Γιώργος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνία


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια