αρχική σελίδα
Παρασκευή, 20 Μαϊου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΘΕΣΕΙΣ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

48ωρη απεργία εργαζομένων στον ΟΛΠ
03/11/2009
ΠΗΓΗ:ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Μεσσηνίας προς την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με θέμα: "48ωρη απεργία εργαζομένων στον ΟΛΠ"
 
Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Η αγροτική οικονομία του Νομού μας, όπως και των άλλων περιοχών, που παράγουν εξαγόμενα γεωργικά προϊόντα, διακινεί πληθώρα ευαίσθητων τέτοιων προϊόντων προς το εξωτερικό, μέσω του εμπορικού λιμανιού του Πειραιά. Η νέα 48ωρη απεργία των εργαζομένων στον Ο.Λ.Π αντικειμενικά πλήττει τις εξαγωγές μας σε μια περίοδο που γενικά οι εξαγωγές της Χώρας μας εμφανίζουν σημαντική και ανησυχητική κάμψη.

Σεβόμαστε το δικαίωμα της διεκδίκησης εργασιακών αιτημάτων καθώς και αυτό της απεργίας και σε καμιά περίπτωση δεν αντιπαρατιθέμεθα με τους εργαζόμενους στον Ο.Λ.Π.

Θεωρούμε, όμως, ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να μεριμνήσει, ώστε, η θεμιτή απεργία των εργαζομένων στον Ο.Λ.Π, να μην οδηγήσει σε καταστροφή τα ήδη προωθούμενα προς εξαγωγή γεωργικά προϊόντα, από τη φύση τους ευαίσθητα, και κατά συνέπεια σε επίρριψη του όλου προβλήματος στους ώμους των αγροτών της Χώρας μας.

Για το σκοπό αυτό πιστεύουμε ότι:
 
α)    είτε η κυβέρνηση θα πρέπει να διαπραγματευτεί με τους απεργούς την κατ’ εξαίρεση και κατά προτεραιότητα διακίνηση των προς εξαγωγή γεωργικών προϊόντων κατά τη διάρκεια της απεργίας τους
β)    είτε θα πρέπει να οργανώσει τη διακίνησή τους προσωρινά, μέσω άλλου λιμανιού της Χώρας, έως ότου λήξει η απεργία και ρυθμιστούν οι σχέσεις με την ανάδοχο της διαχείρισης του λιμανιού, με τρόπο αποδεκτό από όλους τους παράγοντες λειτουργίας του, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων.


Με εκτίμηση,


Γιώργος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια