αρχική σελίδα
Παρασκευή, 20 Μαϊου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΘΕΣΕΙΣ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Μέτρα για τη στήριξη των επενδύσεων, την ενίσχυση της ρευστότητας των ΜμΕ και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων νομών
04/11/2009
ΠΗΓΗ:ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Μεσσηνίας προς την Υπουργό Οικονομίας με θέμα: Μέτρα για τη στήριξη των επενδύσεων, την ενίσχυση της ρευστότητας των ΜμΕ και την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων νομών

 

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Αναφορικά με το παραπάνω θέμα και σε συνέχεια του κοινού εγγράφου των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων νομών (βλ. συνημ. σχετ.1) θέλουμε να θέσουμε υπόψη σας στο πλαίσιο της διαβούλευσης που έχετε θέσει (σχετ.2) τις κάτωθι προτάσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων νομών:

Εξειδικευμένη Δράση Στήριξης της Επιχειρηματικότητας στα αντίστοιχα ΠΕΠ

Λαμβάνοντας υπόψη τη μείωση του πληθυσμού και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων, θεωρούμε σημαντικό να προβλεφθούν επιπλέον μέτρα για τη στήριξη των επενδύσεων στις περιοχές αυτές. Συγκεκριμένα, θα ήταν πολύ σημαντική η προσθήκη στο ήδη υπάρχον ΠΕΠ μιάς νέας δράσης, που θα αφορά αποκλειστικά στις επιχειρήσεις των πυρόπληκτων νομών και που θα προβλέπει μέτρα, ειδικά σχεδιασμένα για τους πυρόπληκτους νομούς. Σε ένα τέτοιο πρόγραμμα, για να έχει τα επιθυμητά αποτελέσματα για τις πυρόπληκτες περιοχές, θα πρέπει να περιληφθούν και οι νέες, υπό σύσταση επιχειρήσεις, ώστε να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα και να δημιουργηθούν νέες εστίες ανάπτυξης και απασχόλησης. Η πρόταση αυτή έχει φυσικά ως προϋπόθεση την αύξηση του προϋπολογισμού του Επιχειρησιακού Προγράμματος των αντίστοιχων Περιφερειών.

Οι ενέργειες αυτές μέσω των ΠΕΠ θεωρούνται οι πιο ενδεδειγμένες και άμεσα αποτελεσματικές, δεδομένου ότι οι επενδύσεις μέσω του Αναπτυξιακού νόμου, αφενός βρίσκονται σε στασιμότητα αφετέρου είναι τελείως απρόσιτες για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, τη στιγμή που μόνο τέτοιες επιχειρήσεις εκ των πραγμάτων θα μπορούσαν να ιδρυθούν ή να επιβιώσουν και ν’ αναπτυχθούν και να δώσουν ζωή  στους παραπάνω νομούς.

Ως άμεσο μέτρο θα πρέπει να προωθηθεί η αντιμετώπιση των καθυστερήσεων, που εμφανίζονται όσον αφορά α) την εξέταση και έγκριση των επενδύσεων που έχουν υποβληθεί για ένταξη (η οποία στις περισσότερες περιπτώσεις υπερβαίνει το ένα έτος) και β) της καταβολής των οφειλομένων ποσών επιχορήγησης. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό, σε όσους χειρίζονται τις επενδύσεις αυτές, ότι οι υποψήφιοι επενδυτές, σχεδόν στο σύνολό τους μικρομεσαίοι, έχουν ήδη προβεί σε δαπάνες, σε μια τραγική για τις περιοχές τους συγκυρία, μέχρι στιγμής χωρίς αντίκρυσμα....

(Επισυνάπτεται ολόκληρη η επιστολή)

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια