αρχική σελίδα
Τρίτη, 17 Μαϊου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΘΕΣΕΙΣ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Aσφάλιση στο ΤΕΒΕ μικροεπαγγελματιών κατοίκων χωριών και κωμοπόλεων κάτω των 2.000 κατοίκων
05/11/2009
ΠΗΓΗ:ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Μεσσηνίας προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης με θέμα: Aσφάλιση στο ΤΕΒΕ μικροεπαγγελματιών κατοίκων χωριών και κωμοπόλεων κάτω των 2.000 κατοίκων

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με έκπληξή μας πληροφορηθήκαμε από δημοσιεύματα του οικονομικού τύπου ότι ο ΟΑΕΕ αναμένεται να προτείνει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας την προώθηση ρύθμισης ώστε να ασφαλίζονται υποχρεωτικά σε αυτόν οι επαγγελματίες που έχουν έδρα σε περιοχές κάτω των 2.000 κατοίκων και σήμερα υπάγονται στον OΓA.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας έχει και στο παρελθόν εκφράσει εγγράφως την έντονη διαφωνία του για την απόφαση υποχρεωτικής ασφάλισης στο ΤΕΒΕ των μικροεπαγγελματιών κατοίκων ορεινών και δυσπρόσιτων περιοχών. Οι μικροεπαγγελματίες αυτοί είναι άτομα με πολύ χαμηλό εισόδημα, κυρίως αγρότες ή συνταξιούχοι του ΟΓΑ. Είναι παράλογο οι άνθρωποι αυτοί να καταβάλλουν τις ίδιες εισφορές με τους έμπορους και μεγαλέμπορους των μεγάλων πόλεων, τη στιγμή που ο ημερήσιος τζίρος τους συχνά δεν ξεπερνά τα 10-15 ευρώ ημερησίως. Επιπλέον, διατηρώντας ένα μικρό μαγαζάκι στο χωριό τους (συνήθως καφενεδάκι ή μικρό παντοπωλείο) οι μικροεπαγγελματίες αυτοί εκτελούν πολλές φορές χρέη πρακτορείου, σταθμού, ταχυδρομείου, προσφέροντας υπηρεσίες τις οποίες το κράτος αδυνατεί να εξασφαλίσει. Έτσι, συμβάλλουν ουσιαστικά στο να διατηρούνται ζωντανά δεκάδες ελληνικά χωριά, που άλλως θα είχαν ερημώσει.

Θεωρούμε ότι η σημερινή κυβέρνηση, η οποία έχει εξαγγείλει προεκλογικά την έμπρακτη στήριξη της Περιφέρειας, δεν θα καταδικάσει σε κλείσιμο τις μικροεπιχειρήσεις αυτές, που είναι τα μοναδικά ζωντανά σημεία της εγκαταλειμμένης υπαίθρου μας.

Ως εναλλακτική πρόταση, η Πολιτεία, θα μπορούσε να διατηρήσει τη μη υποχρεωτική ασφάλιση στο ΤΕΒΕ μικροεπαγγελματιών κατοίκων χωριών κάτω των 500 κατοίκων, δείχνοντας εμπράκτως το ενδιαφέρον της για τη στήριξη των πλέον ευπαθών ομάδων της ελληνικής Περιφέρειας.

Επισημαίνουμε ότι το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, παρότι είναι φορέας με πολύ πιο περιορισμένα οικονομικά περιθώρια, έχει ήδη προχωρήσει στη μείωση κατά 50% ή και κατάργηση -σε ορισμένες περιπτώσεις- της συνδρομής αυτών των μικροεπαγγελματιών σε αυτό.

Βέβαιοι για την διευθέτηση του προβλήματος με τις δικές σας άμεσες ενέργειες, σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων.


Με εκτίμηση,


Γιώργος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια