αρχική σελίδα
Τρίτη, 17 Μαϊου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΘΕΣΕΙΣ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
25/11/2009
ΠΗΓΗ:ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Μεσσηνίας προς τους Δ/ντές Ξενοδοχείων Καλαμάτας με θέμα: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
 
 
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ:
Μια πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Οργανισμού “Οι Δρόμοι της Ελιάς” και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας»


Αγαπητοί φίλοι,

Υπάρχουν πιο δημιουργικοί τρόποι για να αποτρέψουμε τα παιδιά μας από την κατανάλωση πρόχειρων και κυρίως ανθυγιεινών γευμάτων (junk food) και να τα μυήσουμε σταδιακά στις χαρές της πραγματικά σπιτικής κουζίνας και της υγιεινής μεσογειακής διατροφής, από το καθημερινό … «κήρυγμα», που δυστυχώς ελάχιστα αποδίδει….. Υπάρχει η συμμετοχή των ίδιων των παιδιών, ο πειραματισμός, η δημιουργία!

Με την πεποίθηση αυτή, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οργανισμό «Οι Δρόμοι της Ελιάς» και τη δική σας-ελπίζουμε- ευγενική συμβολή, οργανώνει ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΘΗΜΑΤΑ σπιτικής κουζίνας για παιδιά 6-13 ετών. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα «Καλαμάτα: πόλη της γεύσης», που έχει καταρτίσει το Επιμελητήριο και έχει προτείνει την ένταξή του στο ΕΣΠΑ/ΠΕΠ.

Ο πρώτος κύκλος μαθημάτων, σχεδιάζουμε να πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια των εργάσιμων ημερών των χριστουγεννιάτικων σχολικών διακοπών, επί τέσσερις δηλαδή συνολικά ημέρες (2 από κάθε εβδομάδα διακοπών) και επί ένα τρίωρο την ημέρα, σε ένα ή περισσότερα ξενοδοχεία της Καλαμάτας και στη συνέχεια σε ξενοδοχεία της Μεσσηνίας. Από την πλευρά των ξενοδοχείων, το ζητούμενο είναι η διάθεση του χώρου και εξοπλισμού κουζίνας καθώς και η καθοδήγηση των παιδιών από τον chef και η υποβοήθηση από το προσωπικό κουζίνας.

Οι μικροί υποψήφιοι μάγειροι, αγόρια και κορίτσια, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη χρήση και αξιοποίηση των φρέσκων εποχικών και γενικά των παραδοσιακών προϊόντων της περιοχής και της Χώρας μας, με τις ιδιότητες του καθενός, μέσα από συνταγές, που τα παιδιά θα αφομοιώνουν άκοπα. Κι αυτό γιατί θα τις ζουν μέσα από το παιχνίδι και τη χαρά της συμμετοχής.

Με τον τρόπο αυτό, θα γνωρίσουν ένα άλλο κόσμο, από αυτό του fast food: τον κόσμο της παράδοσης και της υγιεινής διατροφής, τον κόσμο του καλομαγειρεμένου φαγητού με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και της σημασίας του, στο πλαίσιο της οικογένειας.

Το πειραματικό αυτό Πρόγραμμα, που στοχεύει στη γνωριμία των παιδιών μας με την Παράδοση, τα μεσσηνιακά και ελληνικά προϊόντα και την υγιεινή διατροφή, αρχίζει από τη Μεσσηνία, με προοπτική να μεταφερθεί ως εμπειρία, και σε άλλες περιοχές της Χώρας και στη συνέχεια και σε άλλες ευρωπαϊκές και μεσογειακές χώρες.

Παράκληση να μας γνωρίσετε το συντομότερο, κατά πόσον το ξενοδοχείο σας θα συμμετάσχει στην πρωτοβουλία αυτή (καθώς και τυχόν όρους συμμετοχής σας). Είναι αυτονόητο, ότι η συμβολή των ξενοδοχείων, που τελικά θα συμμετάσχουν, θα προβληθεί εκ μέρους μας με κάθε τρόπο (ανακοινώσεις σε εθνικά και τοπικά μέσα, διαδίκτυο κ.λπ.).

 

Με εκτίμηση,


Γιώργος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας
 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια