αρχική σελίδα
Τρίτη, 17 Μαϊου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΘΕΣΕΙΣ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Δανειοδότηση επιχειρήσεων για την αποπληρωμή χρεών προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία
26/01/2010
ΠΗΓΗ:ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Μεσσηνίας προς α) την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, β) τον Υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών, γ) τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης με θέμα: «Δανειοδότηση επιχειρήσεων για την αποπληρωμή χρεών προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία»

 

Αξιότιμη κυρία Υπουργέ και κύριοι Υπουργοί,

Επειδή ένα μεγάλο μέρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχουν οφειλές στα Ασφαλιστικά Ταμεία και στο Δημόσιο με αποτέλεσμα να μην μπορούν να κάνουν χρήση του πρόσφατου Νόμου για τις “ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων και μη οφειλών προς τα πιστωτικά ιδρύματα” -αφού σύμφωνα με τον ίδιο Νόμο θεωρείται προϋπόθεση να έχουν ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα- προτείνουμε την δανειοδότηση των επιχειρήσεων αυτών με την εγγυοδοσία του ΤΕΜΠΜΕ αποκλειστικά για την αποπληρωμή χρεών προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Το ποσό των δανείων αυτών δεν θα εκταμιεύεται στον δανειζόμενο, αλλά θα μεταφέρεται απ’ ευθείας από την Τράπεζα στον φορέα του Δημοσίου και στο Ασφαλιστικό Ταμείο που υπάρχουν ανεκπλήρωτες υποχρεώσεις. Το μέγιστο ποσό του δανείου προτείνεται να καθοριστεί στο ύψος των οφειλών του δανειζόμενου προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, με ανώτατο όριο το ποσό των 100.000 ευρώ και με χρονική διάρκεια 5 έτη.

Η υλοποίηση αυτής της πρότασης έρχεται να στηρίξει την βιωσιμότητα των Ασφαλιστικών Ταμείων, τις ανάγκες του κρατικού προϋπολογισμού και αντιμετωπίζει σε ένα βαθμό τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, ιδιαίτερα για τις ΜμΕ, δίνοντας τους την ευκαιρία να ενταχθούν στα ευεργετικά μέτρα για την εξασφάλιση ρευστότητας στην αγορά. 

Να σημειωθεί ότι σχετικές συζητήσεις που έχουν γίνει από Επιμελητηριακούς παράγοντες (ΒΕΑ κ.α.) και τις τριτοβάθμιες Συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ) με τις Διοικήσεις των Τραπεζών και το Δ.Σ. του ΤΕΜΠΜΕ Α.Ε. έχουν βρει θετική ανταπόκριση και το μόνο που απομένει είναι η πολιτική βούληση από την Κυβέρνηση να στηρίξει ουσιαστικά τις ΜμΕ, προκειμένου να ανταποκριθούν και να ξεπεράσουν τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης που βιώνουν. Σ’ άλλη περίπτωση 200 χιλιάδες επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα δεν θα μπορέσουν να κάνουν χρήση των ευεργετικών μέτρων που πήρε η Κυβέρνηση, λόγω ασφαλιστικών και φορολογικών οφειλών, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Με την βεβαιότητα ότι θα αντιμετωπίσετε θετικά το αίτημα μας, ολοκληρώνοντας έτσι σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης από τις ΜμΕ και την εξασφάλιση ρευστότητας στην αγορά, σας ευχαριστούμε.


Με εκτίμηση,
 
Γιώργος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια