αρχική σελίδα
Τρίτη, 17 Μαϊου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΘΕΣΕΙΣ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Χώρος Επεξεργασίας Απορριμμάτων - Επιλογή ΒΙ.ΠΕ. Καλαμάτας
07/03/2010
ΠΗΓΗ:Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Μεσσηνίας προς τον Δήμαρχο Καλαμάτας και Πρόεδρο ΤΕΔΚ Ν. Μεσσηνίας

 

Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε, 

Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε στην εισήγησή σας στο Δημοτικό Συμβούλιο για προσωρινή ή και οριστική επεξεργασία των απορριμμάτων της Πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής της σε χώρο της ΒΙ.ΠΕ. Καλαμάτας. Μια τέτοια λύση μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους δεδομένου ότι:

• Προδιαγράφει ένα απόλυτα αρνητικό μέλλον για τη ΒΙ.ΠΕ. και γενικά για την ανάπτυξη της μεταποίησης στην περιοχή μας. Παραγνωρίζει τον σκοπό ύπαρξης των ΒΙ.ΠΕ., που είναι η ελεγχόμενη εγκατάσταση μεταποιητικών μονάδων, και προεξοφλεί, ότι αντί νέων τέτοιων μονάδων, που θα ενίσχυαν την παραγωγική ζωή της πόλης μας, θα πρέπει να χωροθετηθεί στη ΒΙ.ΠΕ. μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων (άγνωστο τελικά με ποια μέθοδο και σε ποιο βαθμό αφού οι σχετικές δηλώσεις είναι ασαφείς).

• Επιβαρύνει και απαξιώνει τις ήδη εγκατασταθείσες στη ΒΙ.ΠΕ. επιχειρήσεις, ενώ ειδικά για τις επιχειρήσεις παραγωγής τροφίμων διαμορφώνει περιβάλλον επικίνδυνο και πάντως αντίθετο με τους κοινοτικούς κανόνες ασφαλούς παραγωγής.

Είναι προφανές, ότι επιλέξατε μια σχετικά εύκολη λύση, που θεωρούσατε, ότι θα μπορούσε να υιοθετηθεί χωρίς πολλές αντιδράσεις. Στην πραγματικότητα όμως είναι μια «λύση» αντιαναπτυξιακή. Η περιοχή μας έχει ανάγκη από μια σοβαρή και μελετημένη σε όλες της τις διαστάσεις λύση για το πρόβλημα των απορριμμάτων, μια λύση σύγχρονη και οριστική, που δεν θα αντιστρατεύεται την ανάπτυξη του παραγωγικού της ιστού. Μια τέτοια λύση θα έπρεπε να είχατε επιδιώξει και εξασφαλίσει εδώ και πολύ καιρό…….

 

Με εκτίμηση,

Γιώργος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια