αρχική σελίδα
Παρασκευή, 20 Μαϊου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΘΕΣΕΙΣ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Πολεοδομικές Μελέτες των οικισμών Ασπροχώματος, Μικρής Μαντίνειας και Βέργας
16/03/2010
ΠΗΓΗ:ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Επιστολή του Προέδρου Επιμελητηρίου Μεσσηνίας προς την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής.

Κυρία Υπουργέ,

Θέτουμε υπόψη σας την ανάγκη επίσπευσης της θεσμοθέτησης και θέσης σε ισχύ των πολεοδομικών μελετών των οικισμών Ασπροχώματος, Μικρής Μαντίνειας και Βέργας του Νομού μας, που έχουν καθυστερήσει ιδιαίτερα για διάφορους -η καθεμιά- λόγους. Σύμφωνα με στοιχεία του ΤΕΕ (Νομαρχιακή Επιτροπή) που έχουν δοθεί στα μέσα του Νομού μας, η πρώτη (Ασπροχώματος) απαιτεί κάποια συμπλήρωση ηλεκτρονικών στοιχείων, που θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί από το Υπουργείο σας, με τις κατάλληλες εντολές, ενώ οι δύο άλλες απαιτούν περισσότερο χρόνο και διαδικασίες. Όμως, και η επίσπευση των διαδικασιών εκ μέρους σας θα συμβάλει αποφασιστικά στην ολοκλήρωση των εν λόγω μελετών.

Κυρία Υπουργέ,

Πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι τα μέτρα που ήδη έχει πάρει η Κυβέρνηση, λόγω της εξαιρετικά αρνητικής δημοσιονομικής κατάστασης, δεν θα έχουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα, εάν δεν συνοδεύονται με μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα. Η διαπίστωση αυτή επιβάλλει να επισπεύσουμε την θεσμοθέτηση των πολεοδομικών μελετών των οικισμών Ασπροχώματος, Μικρής Μαντίνειας και Βέργας του Νομού μας, γεγονός που θα επιτρέψει να κινηθεί ο κλάδος της οικοδομής, που, όπως γνωρίζετε, έχει «βουλιάξει» κυριολεκτικά στη χώρα μας με αρνητικές συνέπειες σε σειρά επιχειρηματικών δραστηριοτήτων κυρίως ΜμΕ.

Με θεσμοθετημένες πλέον τις μελέτες, υπάρχει η ελπίδα να κινηθεί και πάλι η οικοδομή στις εν λόγω περιοχές, με  σχεδιασμένο πλέον τρόπο, και να δοθεί έτσι μια σημαντική ώθηση στον αδρανοποιημένο από την ύφεση παραγωγικό ιστό του Νομού μας.Με εκτίμηση,

Γιώργος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια