αρχική σελίδα
Τρίτη, 17 Μαϊου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΘΕΣΕΙΣ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Στήριξε το μέλλον σου στηρίζοντας τα τοπικά καταστήματα
06/07/2010
ΠΗΓΗ:ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Με αυτό το κεντρικό επικοινωνιακό μήνυμα, που το εμπνεύστηκαν οι μαθητές του νομού μας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας ξεκινά συντονισμένες  επικοινωνιακές δράσεις, με σκοπό την αντιμετώπιση των άμεσων κινδύνων και απειλών της οικονομικής κρίσης για το τοπικό εμπόριο.

Έχοντας ως κύριο γνώμονα την ευημερία της τοπικής κοινωνίας, καθώς και τη συνολική πρόοδο του νομού, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας οργανώνει έτσι ένα φιλόδοξο εγχείρημα, με τελικό στόχο τη μέγιστη συνέργια των παραγωγικών, εμπορικών και καταναλωτικών δυνάμεων του Νομού.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Γιώργος Καραμπάτος, σχετικά με τη νέα αυτή πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου, δηλώνει: «Ήρθε η στιγμή που η δραστηριοποίηση όλων μας είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Όλοι μας βιώνουμε τη δύσκολη περίοδο που περνάει η πατρίδα μας, η περιοχή μας, αλλά και ο καθένας μας προσωπικά. Η αγορά έχει αλλάξει, με βασικά δεδομένα την πτώση της κατανάλωσης και την αλλαγή της καταναλωτικής συμπεριφοράς. Αυτή τη δύσκολη περίοδο, οι περισσότερες εμπορικές επιχειρήσεις της Μεσσηνίας αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα επιβίωσης. Όμως, η συρρίκνωση της τοπικής αγοράς συμπαρασύρει και  την ποιότητα ζωής πολλών συμπολιτών μας, που είναι άμεσα ή έμμεσα συνδεδεμένη με τις τοπικές εμπορικές επιχειρήσεις. Το φαινόμενο αυτό έχει ως συνέπεια, την ανασφάλεια του μεγαλύτερου μέρους της τοπικής κοινωνίας, γιατί το εμπόριο είναι ο βασικός συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην παραγωγή και την κατανάλωση. Πολλοί επιχειρηματίες βρίσκονται ήδη σε αδιέξοδο.

Στην αντιμετώπιση του αδιεξόδου αυτού φιλοδοξεί να συμβάλει καθοριστικά η εκστρατεία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, της οποίας έχει ήδη ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός. Με την εκστρατεία τόνωσης και ανάπτυξης του τοπικού εμπορίου συντάσσονται και οι μαθητές του νομού μας, δεδομένου, ότι αυτή αποτέλεσε τον τίτλο του ετήσιου θεατρικού τους έργου. Οι μαθητές μας συνειδητοποίησαν την αμφίδρομη σχέση Τοπικής Κοινωνίας και Τοπικής Αγοράς, και πρότειναν το περιεκτικό σύνθημα της εκστρατείας μας: Στήριξε το μέλλον σου στηρίζοντας τα τοπικά καταστήματα».

«Η προσπάθειά μας είναι», συνεχίζει ο κ. Καραμπάτος, «το όλο εγχείρημα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας α) να δημιουργεί κοινά οφέλη για τις επιχειρήσεις, τους καταναλωτές και τον νομό γενικότερα, β) να μπορεί να υποστηριχθεί από τους περισσότερους τοπικούς φορείς, γ) να είναι εύκολα κατανοητό και να εμπνέει εμπιστοσύνη, δ) να διαθέτει απλή διαδικασία εφαρμογής και λειτουργίας, & ε) να είναι αποτελεσματικό και εύκολα ελέγξιμο και μετρήσιμο».

Το εγχείρημα περιλαμβάνει επικοινωνιακή καμπάνια, η οποία θα διεξαχθεί σε τοπικό επίπεδο και θα διαρκέσει αρκετούς μήνες. Επίσης θα περιλαμβάνει στοχευμένες ενέργειες τόνωσης του εμπορίου, δράσεις που θα προσανατολίζουν ανάλογα τον καταναλωτή, προγράμματα εκπαίδευσης και στήριξης επιχειρηματικών δράσεων μέσα από πρωτότυπη γνώση και εμπειρία, ενώ θα υπάρξει ειδική μέριμνα για ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες. Το όλο εγχείρημα ξεκινά τον Σεπτέμβριο, ενώ ως τότε θα λαμβάνουν χώρα ανοιχτές συναντήσεις με τους ενδιαφερόμενους φορείς, για να κατανοήσουν την ανάγκη για συνέργιες, με στόχο «να μην αφήσουμε ούτε ένα ευρώ να φύγει εκτός Μεσσηνίας».  

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια