αρχική σελίδα
Τρίτη, 17 Μαϊου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΘΕΣΕΙΣ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Παρατηρήσεις επί του Σχεδίου Νόμου για την ΠΕΡΑΙΩΣΗ
23/09/2010
ΠΗΓΗ:ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας προς τον Υπουργό Οικονομικών.

 

Κύριε Υπουργέ,

Σε συνέχεια των εξαγγελιών του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου στη ΔΕΘ και στο πλαίσιο της διαβούλευσης του Σχεδίου Νόμου από το Υπουργείο Οικονομικών για την περαίωση, θα θέλαμε να σας επισημάνουμε την αδικία που συντελείται από το εν λόγω νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο για την περαίωση αναφέρει στις εξαιρούμενες υποθέσεις ότι δεν θα υπαχθούν στις ρυθμίσεις «οι υποθέσεις για τις οποίες δεν έχει υποβληθεί μέχρι 31 Αυγούστου 2010 εμπρόθεσμη ή εκπρόθεσμη αρχική δήλωση φόρου εισοδήματος ή εκκαθαριστική δήλωση Φ.Π.Α για κάποια από τις ανεξέλεγκτες χρήσεις καθώς και οι επόμενες αυτής».

Δεδομένου ότι πολλές δηλώσεις φόρου εισοδήματος και εκκαθαριστικές Φ.Π.Α υποβάλλονται καθυστερημένα, η παραπάνω παράγραφος θα έχει σαν αποτέλεσμα πολλές επιχειρήσεις να μην έχουν τη δυνατότητα να μπουν στη ρύθμιση της περαίωσης.

Σας προτείνουμε η εν λόγω παράγραφος να αλλάξει και να διαμορφωθεί ως εξής: «δε θα υπαχθούν στις ρυθμίσεις υποθέσεις για τις οποίες δεν έχει υποβληθεί μέχρι την δημοσίευση του παρόντος νομοσχεδίου εμπρόθεσμη ή εκπρόθεσμη αρχική δήλωση φόρου εισοδήματος ή εκκαθαριστική δήλωση Φ.Π.Α για κάποια από τις ανεξέλεγκτες χρήσεις καθώς και οι επόμενες αυτής».

Επιπλέον το ποσοστό για τον προσδιορισμό του επιπλέον φόρου προτείνουμε να μειωθεί στο 1% από 2%, που ενδεικτικά προτείνεται στο νομοσχέδιο, καθώς θεωρούμε ότι το 2% είναι υψηλός σαν συντελεστής αυτή την περίοδο με δεδομένες τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις.

Είμαστε στη διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση.

Με εκτίμηση,

Γεώργιος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας
 

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια