αρχική σελίδα
Τρίτη, 17 Μαϊου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΘΕΣΕΙΣ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Παράταση προθεσμιών για ένταξη των επιχειρήσεων στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών και στη διαδικασία της περαίωσης
04/11/2010
ΠΗΓΗ:ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας προς τον Υπουργό Οικονομικών.

 

Κύριε Υπουργέ,

Με δεδομένες τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες της αγοράς, φρονούμε ότι η Κυβέρνηση αφενός θα πρέπει να συνδυάσει τα μέτρα όπως π.χ. η περαίωση, με μια προσπάθεια βελτίωσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων, η οποία αναπόφευκτα προϋποθέτει κυβερνητικές πιέσεις προς τις τράπεζες, και αφετέρου, ότι θα πρέπει να προβλέπει προθεσμίες τέτοιες, που να επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να προσαρμόζονται σε τέτοια μέτρα, που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσαν να αποβούν ευεργετικά για το μέλλον τους.

Είναι γνωστό και χιλιοειπωμένο, ότι η Αγορά έχει «στεγνώσει» από ρευστό, ότι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν ή περιέρχονται σε συνθήκες πλήρους αδράνειας και ότι ακόμη και όσοι θέλουν να υπαχθούν σε κάποια μέτρα, όπως οι διατάξεις του Ν.3888/10 για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους ή στη διαδικασία της περαίωσης, βρίσκονται σε πραγματική αδυναμία να ανταποκριθούν.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο η Πολιτεία δεν έχει τίποτε να κερδίσει από τις σφικτές προθεσμίες, που αφήνουν εκτός των μέτρων υψηλότατα ποσοστά (80% και πλέον) των δυνάμενων να υπαχθούν επιχειρήσεων, αφού άλλωστε τα μέτρα έχουν και ένα βραχυπρόθεσμο εισπρακτικό χαρακτήρα. Εξάλλου, δεν επιτρέπεται να μετρά σε βάρος των φορολογουμένων ο χρόνος, τον οποίο χρειάστηκε –τουλάχιστον προκειμένου για την περαίωση- η ίδια η Πολιτεία για να διορθώσει σφάλματα και να οργανώσει την πληροφόρηση των ενδιαφερομένων επιχειρηματιών και επαγγελματιών από ειδικά συνεργεία.

Για τους παραπάνω λόγους ζητούμε:

1. Να δοθεί στις επιχειρήσεις ο απαραίτητος χρόνος για να υπαχθούν στις ευεργετικές διατάξεις του Ν.3888/10 για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, που τουλάχιστον θα πρέπει να είναι μέχρι 15 Δεκεμβρίου.

2. Να δοθεί παράταση μέχρι 15 Δεκεμβρίου για την υπαγωγή στη διαδικασία περαίωσης, ώστε μεταξύ άλλων οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να εξεύρουν το 20% της οφειλής, που ζητείται προκαταβολικά.

3. Να προσαρμοστεί το μέτρο της περαίωσης στις πραγματικές συνθήκες της Αγοράς και των επιχειρήσεων, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να καλείται σε περαίωση επιχείρηση, που τελεί σε αδράνεια και μάλιστα για τη χρονική περίοδο της εν λόγω αδράνειας και θα πρέπει να εξαιρεθεί.


Με εκτίμηση,

Γεώργιος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια