αρχική σελίδα
Τρίτη, 17 Μαϊου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΘΕΣΕΙΣ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Αγγελιόσημο στο Διαδίκτυο
10/12/2010
ΠΗΓΗ:ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας προς 1. τον Υπουργό Οικονομικών και 2. την Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης.

 

Κύριε Υπουργέ και Kυρία Υπουργέ,


Αναφερόμαστε στην είδηση, ότι η Κυβέρνηση σκέφτεται και πάλι, παρά την γενική κατακραυγή, που συνάντησε η πρώτη της απόπειρα, να επιβάλει αγγελιόσημο στο διαδίκτυο. Το, εξωφρενικό κατά τη γνώμη μας, αυτό ενδεχόμενο καταργεί ευθέως την Ελευθερία και την Αμεσότητα, που χαρακτηρίζουν το διαδίκτυο και που αποτελούν τους λόγους της ραγδαίας διάδοσής του.
 
Το αγγελιόσημο υποτίθεται, ότι υποκαθιστά ασφαλιστικές εισφορές, που θα έπρεπε να καταβάλλονται εκ μέρους των δημοσιογράφων, που εργάζονται στα σχετικά ΜΜΕ, και των εργοδοτών τους. Θα έπρεπε δηλαδή να καταβάλλονται εκ μέρους μιας κάθε άλλο παρά κοινωνικά και εισοδηματικά αδύνατης κοινωνικής ομάδας, που, όμως, διαθέτει την πολιτική ισχύ να επιρρίπτει τις ανταποδοτικές εισφορές της στο σύνολο της κοινωνίας και τελικά να σφαλίζεται με κοινωνικό πόρο.
 
Αντί, λοιπόν, η κυβέρνηση να έχει ήδη καταργήσει το αγγελιόσημο αφότου ψήφισε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο και να έχει εντάξει τους δημοσιογράφους -για τα μελλοντικά τους δικαιώματα- σε ένα από τα μεγάλα ασφαλιστικά ταμεία, προγραμματίζει να το επεκτείνει στον τομέα, που κατ’ εξοχήν θα πρέπει να αφεθεί χωρίς επιβαρύνσεις: στην Ψηφιακή Οικονομία.

Πρακτικά, το μέτρο, αν εφαρμοστεί, θα λειτουργήσει αναπόφευκτα κατά της δημιουργίας νέων ενημερωτικών ιστοσελίδων (που όλο και περισσότερο αντικαθιστούν, λόγω της κρίσης, τα συμβατικά ΜΜΕ) αλλά και κατά της δημιουργίας νέων θέσεων δημοσιογράφων σε τέτοια μέσα. Άλλωστε, εύκολο είναι οι σχετικές ιστοσελίδες να μεταφερθούν εκτός Χώρας, ώστε να αποφεύγουν τις επιβαρύνσεις και να έχουν και πρόσθετα φορολογικά οφέλη από την εν λόγω μεταφορά.

Η κυβέρνηση οφείλει κατά τη γνώμη μας να σταματήσει να αναζητά παράλογες λύσεις στα αδιέξοδα των Ταμείων των ευγενών επαγγελμάτων και να απαλλάξει την κοινωνία από επιβαρύνσεις, που δεν έχουν ευρύτερη κοινωνική τεκμηρίωση.

Με εκτίμηση,

Γεώργιος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια