αρχική σελίδα
Τρίτη, 17 Μαϊου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΘΕΣΕΙΣ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Δημοτικά τέλη χρήσης πεζοδρομίων
14/02/2011
ΠΗΓΗ:ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας προς τον Δήμαρχο Καλαμάτας.

 

Κύριε Δήμαρχε,
Εξαιτίας των έντονων φημών, όσον αφορά στην επικείμενη αύξηση των δημοτικών τελών χρήσης πεζοδρομίων και τοποθέτησης τραπεζοκαθισμάτων εκ μέρους των κέντρων εστίασης και αναψυχής, αισθανόμαστε την υποχρέωση να τοποθετηθούμε σχετικά.
Μας είναι απόλυτα κατανοητή η ανάγκη του Δήμου να αυξήσει κατά το δυνατόν τα έσοδά του από τέλη κ.α. άμεσες πηγές, δεδομένης της αδυναμίας του Δημοσίου να ενισχύσει ικανοποιητικά τον προϋπολογισμό του, όπως και αυτό των άλλων ΟΤΑ.
Όμως, καθημερινά το Επιμελητήριό μας είναι υποχρεωμένο να διαμαρτύρεται και να ασκεί πιέσεις στους αρμόδιους φορείς, λόγω της γενικευμένης καθίζησης της Αγοράς από την μείωση της κάθε μορφής ζήτησης, την έλλειψη ρευστότητας και τις αυξανόμενες υποχρεώσεις, που επιβάλλονται στις επιχειρήσεις. Η ανάγκη, κατά συνέπεια, στήριξης της Αγοράς με κάθε τρόπο είναι ιδιαίτερα σοβαρή και επείγουσα.
Κάθε μέρα και στην πόλη μας, όπως και σε άλλες πόλεις σε όλη τη Χώρα, γινόμαστε μάρτυρες νέων «λουκέτων» καταστημάτων, που κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει ότι θα έκλειναν, και μάλιστα σε μέχρι πρότινος «ζωντανά» σημεία και γειτονιές. Γινόμαστε μάρτυρες των ευρύτερων συνεπειών των «λουκέτων» αυτών: σκοτάδι και νέκρα στις γειτονιές, επιδείνωση της κακής ψυχολογίας επιχειρηματιών και καταναλωτών, κλείσιμο των συμπολιτών μας στα σπίτια τους, αποχή από κάθε είδους αγορές και εξόδους….. Και οι συνέπειες αυτές είναι ιδιαίτερα επαχθείς στα κέντρα εστίασης και αναψυχής, από τη λειτουργία των οποίων εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η ζωντάνια και η συνολική εικόνα μιας περιοχής.
Για τους λόγους αυτούς, απευθυνόμαστε σε σας, πριν την λήψη οριστικής απόφασης για τα παραπάνω τέλη, προκειμένου να παρακαλέσουμε να εγκαταλειφθεί κάθε πρόθεση υψηλής ποσοστιαίας αύξησής τους και η αύξηση, που τελικά θα επιβληθεί, να μην υπερβαίνει τα ελάχιστα λογικά πλαίσια, όπως π.χ. το ποσοστό του τρέχοντος πληθωρισμού, που σας βεβαιώνουμε, ότι -ακόμη και αυτό- με δυσκολία οι επιχειρήσεις θα δυνηθούν απορροφήσουν ή να επιρρίψουν στην πελατεία τους.
Με εκτίμηση,

Γεώργιος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια