αρχική σελίδα
Παρασκευή, 20 Μαϊου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΘΕΣΕΙΣ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Παράνομη λειτουργία ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων
29/04/2011
ΠΗΓΗ:ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας προς 1. την Δ/νση Συντονισμού Περιφερειακών Υπηρεσιών του ΕΟΤ, 2. την Δ/νση Επιθεώρησης ΕΟΤ, 3. την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Πελοποννήσου


Μία από τις συνέπειες της κατάργησης του προηγούμενου ευνοϊκού φορολογικού καθεστώτος των ενοικιαζομένων δωματίων, που, αντί του τεκμαρτού εισοδήματος, φορολογούνται σήμερα με βάση το πραγματικό τους εισόδημα, είναι και η αύξηση των λειτουργούντων παράνομα ενοικιαζομένων δωματίων και διαμερισμάτων. Σήμερα, οι συνθήκες είναι ευνοϊκές για την παράνομη αυτή λειτουργία, καθώς η προβολή και η εξεύρεση πελατείας πραγματοποιούνται πλέον μέσω διαδικτύου ή/και στο εξωτερικό, και έτσι το Ελληνικό Δημόσιο έχει σημαντικές απώλειες σε ΦΠΑ, φόρο εισοδήματος και οι ΟΤΑ σε τέλη παρεπιδημούντων.

Δεδομένου, ότι η κατάσταση αυτή, την οποία μας καταγγέλλουν πολλές επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων, που είναι μέλη μας, οδηγεί σε αθέμιτο ανταγωνισμό μεταξύ νόμιμων και παράνομων επιχειρήσεων, θα πρέπει να ελεγχθεί συστηματικά και συγκροτημένα.

Η πρόταση μας είναι να καθοριστεί ένας τηλεφωνικός αριθμός στον ΕΟΤ και τους ΟΤΑ (ανάλογο γραφείο λειτουργεί και στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας, τηλ. 27210 62200), στους οποίους να περιέρχονται οι καταγγελίες των θιγόμενων από την παράνομη λειτουργία καταλυμάτων (ανταγωνιστών, τουριστών-καταναλωτών κ.λπ.) και στη συνέχεια να διαπιστώνεται η παράνομη λειτουργία, με ενίσχυση του ελεγκτικού μηχανισμού του ΕΟΤ και να επιβάλλονται οι νόμιμες κυρώσεις. Είναι προφανές, ότι θα πρέπει να ελεγχθούν πρώτα-πρώτα οι επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων, που δήλωσαν παύση λειτουργίας, για να επιβεβαιωθεί, ότι πράγματι έπαυσαν να λειτουργούν και δεν λειτουργούν απλά χωρίς Ειδικό Σήμα.

Αλλιώς, το φαινόμενο, που μόλις αρχίζει να διαδίδεται, θα λάβει μεγάλες διαστάσεις σε όλη της Χώρα και κυρίως στις τουριστικές περιοχές.  


Με εκτίμηση,


Γεώργιος Καραμπάτος
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας


Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια