αρχική σελίδα
Τρίτη, 24 Μαϊου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ξεκίνησαν στο Πεκίνο οι πρώτες διαμεσολαβήσεις μεταξύ ελληνικών και κινεζικών επιχειρήσεων
17/10/2012
ΠΗΓΗ:EXPRESS.GR

Ξεκίνησαν με επιτυχία οι διαμεσολαβήσεις σε εμπορικές υποθέσεις μεταξύ ελληνικών και κινεζικών επιχειρήσεων από το Ελληνικό Κέντρο Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι διαμεσολαβητές του Ελληνικού Κέντρου Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας πραγματοποίησαν με επιτυχία στο Πεκίνο τις πρώτες διαμεσολαβήσεις μεταξύ επιχειρήσεων ελληνικών και κινεζικών συμφερόντων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Ελληνικό Κέντρο Διαμεσολάβησης και Διαιτησίας, έχει εδώ και ενάμισι χρόνο υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με το Κεντρικό Επιμελητήριο του Πεκίνου (CCPIT Beijing) και συγκεκριμένα, με το Κέντρο Διαμεσολάβησης.

Ο θεσμός της διαμεσολάβησης, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, είναι διαδεδομένος και στην Κίνα και χρησιμοποιείται ευρέως στις επιχειρηματικές διαφορές. Αλλά και οι υποθέσεις μεταξύ ελληνικών και εν γένει ευρωπαϊκών επιχειρήσεων με κινεζικές είναι αυξημένες και η δικαστική επίλυσή τους είναι τις περισσότερες φορές εξαιρετικά χρονοβόρα και πολυδάπανη. Οι ελληνικές επιχειρήσεις που συμφώνησαν να γίνει διαμεσολάβηση για την επίλυση των διαφορών τους με κινεζικές επιχειρήσεις, εξασφάλισαν ήδη με σύντομες διαδικασίες και με εξαιρετικά χαμηλότερο κόστος, σε σύγκριση με αυτό που θα χρεώνονταν από τυχόν προσφυγή τους στα κινεζικά Δικαστήρια, υψηλή αποζημίωση εφόσον είχαν θιγεί. Ο θεσμός της διαμεσολάβησης εισήχθη πρόσφατα και στην Ελλάδα πολύ αργοπορημένα σε σχέση με το εξωτερικό. Πρόκειται για οικειοθελή και εμπιστευτική διαδικασία επίλυσης αστικών και εμπορικών διαφορών από τους ίδιους τους ενδιαφερόμενους με την παρουσία των δικηγόρων τους και με τη βοήθεια του διαμεσολαβητή. Ο τελευταίος είναι ο ειδικά εκπαιδευμένος και διαπιστευμένος, ανεξάρτητος και ουδέτερος τρίτος που βοηθά τους ενδιαφερόμενους στην επίλυση της διαφοράς τους.

Η διαμεσολάβηση αναπτύχθηκε τα τελευταία 20 χρόνια ως ταχεία, ευέλικτη και μη δαπανηρή μέθοδος επίλυσης διαφορών. Στις ΗΠΑ, στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη εφαρμόζεται ήδη εδώ και πολλά χρόνια: -

Στις ΗΠΑ 95% του συνόλου των διαφορών επιλύονται με διαμεσολάβηση.
- Στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2010 επιλύθηκαν 9.000 εμπορικές και αστικές διαφορές με διαμεσολάβηση, ενώ το 89% των διαφορών συνήθως επιλύονται σε μία ημέρα ή αμέσως μετά.

Στην Ελλάδα, το Ελληνικό Κέντρο Διαμεσολάβησης (ΕλλΚΔΔ), το οποίο ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 2005, αναπτύσσοντας ξεχωριστή και πρωτοπόρο για τα ελληνικά δεδομένα τεχνογνωσία προσφέρει, σε συνεργασία με Οργανισμούς του εξωτερικού, προγράμματα τα οποία αφορούν την εκπαίδευση στη διαμεσολάβηση και μπορούν να οδηγήσουν σε πιστοποίηση. Οι διαφορές που μπορεί να επιλυθούν με Διαμεσολάβηση είναι τραπεζικές, κατασκευαστικές, εμπορικές, οικογενειακές, κληρονομικές, ενδοεταιρικές, χρηματοοικονομικές, ρύθμισης χρεών, ασφαλιστικές, διασυνοριακές, πνευματικής ιδιοκτησίας, επαγγελματικής ευθύνης και αθλητικού δικαίου.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια