αρχική σελίδα
Τρίτη, 24 Μαϊου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επί τάπητος η προώθηση ελληνικού ελαιολάδου στη Γερμανία
17/10/2012
ΠΗΓΗ:ΦΟΡΕΑΣ

Η προώθηση του ελληνικού ελαιολάδου στη Γερμανία βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθ. Τσαυτάρης και ο ελληνικής καταγωγής ευρωβουλευτής του κόμματος των γερμανών Φιλελευθέρων (FDP), Γιώργος Χατζημαρκάκης.

Ειδικότερα, επί τάπητος τέθηκαν οι προοπτικές εξαγωγών του ελληνικού ελαιολάδου, ενώ διερευνήθηκαν οι δυνατότητες αξιοποίησης του δικτύου των ελληνικών εστιατορίων στη Γερμανία, καθώς και οι δυνατότητες πρόσβασης του προϊόντος, μέσω των επαγγελματιών του κλάδου της εστίασης (μαγείρων, σεφ, εστιατόρων), στα μεγάλα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια της Γερμανίας.

Ο κ. Τσαυτάρης κατέθεσε μάλιστα την πρότασή του για τη δημιουργία ενός «Ατλαντα» του ποιοτικού ελληνικού ελαιολάδου και των παραγώγων του, που θα περιλαμβάνει τις κατηγορίες ΠΟΠ και ΠΓΕ, με αναφορά στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και συστατικά του προϊόντος, η οποία και έτυχε θερμής ανταπόκρισης από τον κ. Χατζημαρκάκη.

Στην κατεύθυνση αυτή συζητήθηκε το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός «οδηγού» ποιότητας του ελληνικού ελαιολάδου προκειμένου να προωθηθεί στους χρήστες (επαγγελματίες και καταναλωτές), καθώς και σε όλα τα επίπεδα διακίνησης του προϊόντος.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια