αρχική σελίδα
Τρίτη, 24 Μαϊου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Νέο καθεστώς εισαγωγής προϊόντων βιολογικής καλλιέργειας στη Νότια Κορέα
16/01/2014
ΠΗΓΗ:ΟΕΥ

Από 1/1/2014 ετέθη σε ισχύ νέο νομοθετικό καθεστώς για τα προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας, το οποίο επιβάλει την υποχρέωση πιστοποίησης σύμφωνα με το κορεατικό σύστημα. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.) υπάρχουν μόνο δυο εταιρείες που έχουν αναγνωριστεί από το κορεατικό σύστημα, η γαλλική Ecocert και η ολλανδική Control Union.

Επειδή υπάρχει κίνδυνος διακοπής των εισαγωγών, μετά από πιέσεις των εμπορικών της εταίρων, η κορεατική κυβέρνηση υιοθέτησε μια μεταβατική περίοδο (educational period) μη επιβολής του νέου νόμου, διάρκειας 6 μηνών (μέχρι 30/6/2014). Αυτό σημαίνει ότι τα προϊόντα θα μπορούν να κυκλοφορούν ως βιολογικά, με βάση τις πιστοποιήσεις των χωρών προελεύσεως τους. Κατά την περίοδο αυτή δεν θα επιβάλλονται οι ποινές που προβλέπει ο νόμος, αλλά απλώς θα γίνονται συστάσεις για συμμόρφωση.

Από 1/7/2014 όλα τα προϊόντα πρέπει να είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με το κορεατικό σύστημα. Τα ήδη κυκλοφορούντα προϊόντα πρέπει να αποσυρθούν ή να σβήσουν την ένδειξη «βιολογικής καλλιέργειας». Εξαίρεση, αποτελούν τα προϊόντα που εισήχθησαν πριν από την 1/1/2014, ημερομηνία έναρξης ισχύος του νέου νομικού καθεστώτος, τα οποία θα μπορούν να διατίθενται μέχρι την ημερομηνία λήξεώς τους.

Η Ε.Ε. προτίθεται να αρχίσει σύντομα διαπραγματεύσεις για σύναψη συμφωνίας αμοιβαίας αναγνώρισης, η οποία όμως είναι εξαιρετικά δύσκολο να ολοκληρωθεί εντός 6 μηνών. Πιθανότατα, θα χρειασθεί να ασκηθεί πίεση για παράταση της μεταβατικής περιόδου. Οι ΗΠΑ ήδη κίνησαν τη διαδικασία για τη σύναψη παρόμοιας συμφωνίας.

Η Κορέα θα συνεχίσει να επιτρέπει την εισαγωγή ενός πίνακα προϊόντων, ο οποίος επισυνάπτεται, υπό την προϋπόθεση ότι προορίζονται για πρώτες ύλες, για την παραγωγή τελικών προϊόντων από εγχώριες βιομηχανίες.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή

DOWNLOADS
ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια