αρχική σελίδα
Τρίτη, 24 Μαϊου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Η ΔΕΗ ΜΕΙΩΝΕ ΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
04/08/2011
ΠΗΓΗ:ΦΟΡΕΑΣ

Αλλάζουν τα τιμολόγια της ΔΕΗ μετά από παρέμβαση των Επιμελητηρίων

Μετά από διαμαρτυρίες των μικρομεσαίων για το υψηλό κόστος των νέων τιμολογίων της ΔΕΗ, μειώνονται από 1ης Ιουνίου τα τιμολόγια για εμπορικές και βιομηχανικές επιχειρήσεις που τροφοδοτούνται από το δίκτυο μέσης τάσης, σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Ενέργειας Γ. Μανιάτη, έπειτα από σχετική εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας.

Οι μειώσεις γίνονται μετά τη διαπίστωση ότι η νέα δομή των τιμολογίων της ΔΕΗ, που εφαρμόζεται από την 1η Ιανουαρίου, οδήγησε σε υπερβολικές ανατιμήσεις για ορισμένες κατηγορίες καταναλωτών.

Συγκεκριμένα, οι αυξήσεις προέκυπταν για τις επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν σε μικρό βαθμό τις εγκαταστάσεις τους, κάτι που μπορεί να συμβαίνει είτε λόγω εποχικότητας, είτε λόγω οικονομικής κρίσης που έχει αναγκάσει αρκετές επιχειρήσεις να υπολειτουργούν.

Με την απόφαση του ΥΠΕΚΑ τίθεται όριο στην «ποινή» που επιβάλλεται για τη χαμηλή χρήση των εγκαταστάσεων.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, «επειδή οι χρεώσεις που προκύπτουν είναι δυσανάλογα μεγάλες σε σχέση με την κοστολογική επιβάρυνση που προκαλούν οι εν λόγω εγκαταστάσεις, και το ύψος των αυξήσεων είναι πέρα από τα όρια που είχαν ληφθεί υπόψη κατά την κατάρτιση των τιμολογίων, και επειδή κρίνεται σκόπιμο υπό τις παρούσες συνθήκες να διευκολύνεται η λειτουργία βιομηχανικών και εμπορικών επιχειρήσεων που προσφέρουν θέσεις εργασίας, το ΥΠΕΚΑ προχωρά, μετά από εισήγηση της ΡΑΕ, στη θέσπιση ελάχιστης τιμής για ΤΟ συντελεστή χρησιμοποίησης στο 25%, ώστε να περιορίζεται η επίπτωση του συντελεστή αυτού κατά τον υπολογισμό των χρεώσεων ισχύος της ΔΕΗ προς τους πελάτες της στη Μέση Τάση».

Οι μειώσεις θα ισχύσουν για τους λογαριασμούς που θα εκδοθούν μετά την 1η Ιουνίου, ανεξαρτήτως περιόδου κατανάλωσης.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια