αρχική σελίδα
Τρίτη, 24 Μαϊου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Νομιμότητα της κατοχύρωσης του barcode 520 στην Ελλάδα
21/05/2012
ΠΗΓΗ:ΚΕΕΕ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Έχει τεθεί το ερώτημα σχετικά με την νομιμότητα της κατοχύρωσης του barcode 520 στην Ελλάδα του ποιος φορέας είναι ο μόνος αρμόδιος φορέας: η εταιρεία GS1 HELLAS Α.Ε. ή το σωματείο GS! ASSOCIATION GREECE, δεδομένου ότι και οι δύο αυτοί φορείς επικαλούνται αποκλειστικά δικαιώματα για τις υπηρεσίες που παρέχουν (αποκλειστική διαχείριση του εν λόγω προθέματος), αν και υφίστανται μεταξύ τους μακροχρόνια δικαστική διαμάχη.

Μετά από σχετική έρευνα και συνάντηση με τις δύο αυτές πλευρές και τους πληρεξουσίους τους δικηγόρους, προέκυψαν τα ακόλουθα:

Όπως είναι γνωστό, η κατοχύρωση ενός γραμμωτού κώδικα από τον αριθμό 520 είχε ανατεθεί από ένα Βελγικό φορέα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα στην Ελλάδα, σε ένα Σωματείο με την επωνυμία GS 1 Hellas από το 1985, το οποίο αργότερα έλαβε την μορφή εταιρείας. Το 2008, η Βελγική εταιρεία που συντόνιζε παγκοσμίως τους γραμμικούς κώδικες, έπαψε σαν μέλος της την ελληνική εταιρεία και ανέθεσε την τήρηση του γραμμικού κώδικα με αρχή τους αριθμούς 520 και 521 σε άλλο ελληνικό Σωματείο με την επωνυμία GS 1 Association. Έκτοτε, οι δυο φορείς στην Ελλάδα και η Βελγική εταιρεία έχουν εμπέσει δε μια μακρά σειρά δικαστικών ποινικών και αστικών διενέξεων.

Όσο υπάρχει η εκκρεμοδικία και όσο κάθε διάδικο μέρος ισχυρίζεται ότι έχει δίκαιο και ότι θα κερδίσει την υπόθεση για τους δικούς του ισχυρισμούς, τα Επιμελητήρια δεν μπορούν να εμπλακούν υποδεικνύοντα είτε την μια είτε την άλλη πλευρά.

Κρίνεται σκόπιμο όπως, κάθε μέλος του Επιμελητηρίου που έχει υπογράψει σύμβαση κατοχύρωσης του γραμμωτού του κώδικα με την αρχική εταιρεία στην Ελλάδα, μείνει σταθερό στη συμβατική του αυτή σχέση και κάθε μέλος που έχει συνδεθεί με το νέο Σωματείο, παραμείνει σ’ αυτό, αναμένοντας όλοι την έκβαση των διαφόρων δικών, που εξακολουθούν να είναι σε εκκρεμότητα.

Η ΚΕΕΕ είναι σε επαφή και με τις δυο πλευρές για αρτιότερη ενημέρωση των δικαστικών εξελίξεων, θα υπάρξει δε άμεση και εμπεριστατωμένη ενημέρωση των Διοικήσεων των Επιμελητηρίων ευθύς ως ολοκληρωθούν οι εν λόγω επαφές και ενημερώσεις.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια