αρχική σελίδα
Κυριακή, 29 Μαϊου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «MedDiet» για την προώθηση της Μεσογειακής Διατροφής
28/05/2013
ΠΗΓΗ:Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας συμμετείχε στην επίσημη έναρξη του Έργου με τίτλο «Med Diet, Μεσογειακή Διατροφή και Προώθηση των Παραδοσιακών Προϊόντων», που πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαΐου 2013 στη Ρώμη, εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρο του κ. Δημήτριο Μανιάτη. Στην συνάντηση συμμετείχαν επίσης, εκ μέρους των συνεργαζόμενων εταίρων, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Απόστολος Παπαφωτίου και ο Δ/ντής της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Βασίλης Αποστολόπουλος.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε πρόσφατα, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Κοινοτικού Προγράμματος «ENPI CBC MED 2007-2013», με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προβλέπεται να ολοκληρωθεί το 2015. Για πρώτη φορά η αξία της «μεσογειακής διατροφής» αποτελεί το επίκεντρο ενός Ευρωπαϊκού Προγράμματος, μετά την αναγνώρισή της από την UNESCO, ως άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς.

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας είναι μέλος του 12μελους εταιρικού σχήματος που αποτελείται από 6 Μεσογειακές χώρες (Αίγυπτο, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Λίβανο, Τυνησία), με επικεφαλή την Ένωση Επιμελητηρίων Ιταλίας (Union Camere).

Στο πλαίσιο του Προγράμματος θα υλοποιηθούν πιλοτικές δράσεις, που θα απευθύνονται σε επιχειρήσεις, μαθητές, νέους και καταναλωτές, με σκοπό την αύξηση της ευαισθητοποίησης της Μεσογειακής Διατροφής, ως αναπόσπαστο μέρος ενός τρόπου ζωής.

Στόχος των εταίρων με την ολοκλήρωση του έργου, είναι η επίτευξη μιας ευρωμεσογειακής συμφωνίας για την προώθηση και προστασία της Μεσογειακής Διατροφής, ενθαρρύνοντας και άλλες χώρες της νότιας Μεσογείου να την υιοθετήσουν και να την μοιραστούν.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια