αρχική σελίδα
Κυριακή, 22 Μαϊου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ενημέρωση O.A.E.E.για τις Φορολογικές Βεβαιώσεις έτους 2013
14/02/2014
ΠΗΓΗ:Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας ενημερώνει τα μέλη του ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Εσόδων του Ο.Α.Ε.Ε., με τη διάταξη της παρ.45 του άρθρου 3 του Ν.4110/2013, όπως αποτυπώνεται στις ΠΟΛ.1095/29-4-2013 και 1130/5-6-2013, προβλέπεται ότι το ποσό της δαπάνης των εισφορών που καταβάλλονται σε Ταμεία Ασφάλισης, εφόσον η καταβολή τους είναι υποχρεωτική από το νόμο, εκπίπτει από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων ως γενικό έξοδο διαχείρισης.
Οι διατάξεις αυτές ισχύουν από το οικονομικό έτος 2014 (χρήση 2013).

Σημειώνεται ότι τα ποσά των εισφορών, μη συμπεριλαμβανόμενων τελών καθυστέρησης και λοιπών επιβαρύνσεων εκπρόθεσμης καταβολής, θα αποτυπωθούν στην εκκαθαριστική δήλωση ΦΠΑ με καταληκτική ημερομηνία υποβολής την 25/2/2014, ως δαπάνη που δεν υπόκειται σε ΦΠΑ.

Οι υπόχρεοι ασφαλισμένοι, μέχρι τη λήψη της σχετικής βεβαίωσης, μπορούν να χρησιμοποιούν τις αποδείξεις πληρωμών, το άθροισμα των οποίων (χωρίς Τ.Κ.- προσαυξήσεις) αποτελεί το ποσό που πρέπει να δηλωθεί.

Στις περιπτώσεις ρύθμισης Ν.4152/2013 όπου οι δόσεις καταβάλλονται με πάγια εντολή μπορούν να αθροίσουν το ποσό των δόσεων από το λογαριασμό Τράπεζας που χρεώνεται.

Σε κάθε περίπτωση, σύντομα θα είναι εφικτή η δυνατότητα χορήγησης βεβαίωσης τους μέσω διαδικτύου ή μέσω των Περιφερειακών Τμημάτων.

Γραφείο Τύπου

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια