αρχική σελίδα
Κυριακή, 22 Μαϊου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

14η Συνάντηση του Φόρουμ AIC με θέμα «Η Μακροπεριφέρεια της Αδριατικής και του Ιουνίου: Ο ρόλος των Επιμελητηρίων στο νέο οικονομικό σκηνικό»
13/06/2014
ΠΗΓΗ:Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Δημήτριος Μανιάτης συμμετείχε στην 14η Συνάντηση Επιμελητηρίων Αδριατικής και Ιονίου, που πραγματοποιήθηκε 10-12 Ιουνίου 2014 στην Κέρκυρα.
Το Φόρουμ των Επιμελητηρίων Αδριατικής και Ιονίου αποτελεί μία διασυνοριακή ένωση, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, μεταξύ Επιμελητηρίων, με στόχο την υποστήριξη της οικονομικής, περιβαλλοντικής και πολιτισμικής ολοκλήρωσης των πληθυσμών της περιοχής (Αδριατικής και Ιονίου).  
Σκοπός της Συνάντησης ήταν οι δυνατότητες συνεργασίας των χωρών μελών της πρωτοβουλίας της Αδριατικής και Ιονίου για την ανάπτυξη Διακρατικής Επιχειρηματικότητας και την διαμόρφωση του Ευρωπαϊκού Ενεργειακού Τοπίου.

Πρέπει να δοθεί η πρέπουσα σημασία στην επίδραση της παγκόσμιας κρίσης στις χώρες της Αδριατικής και του Ιονίου, καθώς και στις πιθανές ευκαιρίες δημιουργίας ζώνης ελεύθερου εμπορίου μεταξύ Ευρώπης και Μεσογείου.

Μπροστά στην πρωτοφανή αυτή οικονομική κρίση οφείλουμε όλοι να δώσουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στην στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αποτελούν «τη ραχοκοκαλιά» της οικονομίας μας, ενώ θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι ΑΝΑΠΤΥΞΗ μπορεί να υπάρξει μόνο με συνεννόηση, στενή συνεργασία και λήψη συντονισμένων μέτρων σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ πραγματοποιήθηκαν οι κάτωθι ομάδες εργασίας:
1.    ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ: Ευαισθητοποίηση για τη Μεσογειακή Διατροφή
2.    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ: Διατήρηση, προστασία και βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος
3.    ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ: Έρευνα, Καινοτομία και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις / Οικονομική Ανάπτυξη και Ανάπτυξη Ικανοτήτων
4.    ΑΛΙΕΙΑ ΚΑΙ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ: Προώθηση καινοτόμου θαλάσσιας ανάπτυξης
5.    ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ: Συνδεσιμότητα της περιοχής
6.    ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Βιώσιμος Τουρισμός

Στο πλαίσιο της Συνάντησης υπογράφηκε «ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ», μεταξύ του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και των συμμετεχόντων στο Φόρουμ, για το έργο «Μεσογειακή Διατροφή» MedDiet.

Η Συνάντηση του Φόρουμ AIC θεωρείται μεγάλης σημασίας για την διαμόρφωση της οριστικής στρατηγικής της ΕΕ για την Μακροπεριφέρεια της Αδριατικής και Ιονίου πριν το τέλος του 2014.

Γραφείο Τύπου

DT_2014-06-13_F30637.jpg

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια