αρχική σελίδα
Κυριακή, 29 Μαϊου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Καταστροφή χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο
04/07/2014
ΠΗΓΗ:Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας προς τον  Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης

Αξιότιμε κύριε Αντιπρόεδρε της Κυβέρνησης,

Σύμφωνα με δημοσιεύματα διεθνών μέσων ενημέρωσης μέρος του χημικού οπλοστασίου της Συρίας αναμένεται να καταστραφεί στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου, και ειδικότερα δυτικά του Ν. Χανίων της Κρήτης, με την μέθοδο της υδρόλυσης.

Η είδηση αυτή έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό και ανησυχία σε όλο τον επιχειρηματικό κόσμο, τον όποιο εκπροσωπούμε αλλά και στην ευρύτερη κοινωνία της περιοχή μας.
Έγκριτοι επιστήμονες της χώρας μας, έχουν εκφράσει την διαφωνία τους για την αποτελεσματικότητα της συγκεκριμένης μεθόδου καταστροφής χημικών όπλων.

Κύριε Αντιπρόεδρε της Κυβέρνησης,

Εκφράζουμε την αντίθεση μας στην προοπτική καταστροφής των επικίνδυνων αυτών χημικών ουσιών στη Μεσόγειο. Οι πιθανές δραματικές επιπτώσεις που μπορούν να προκληθούν στο κλειστό θαλάσσιο περιβάλλον της Μεσογείου, αλλά και στην δημόσια υγεία, το περιβάλλον και την οικονομία της χώρας, χρήζουν ιδιαίτερης αντιμετώπισης και όχι χαλαρότητα από την πλευρά της Ελληνικής Κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Ελλάδα οφείλει να παρέμβει άμεσα, προκειμένου να αποτρέψει την απόθεση των χημικών αποβλήτων νοτιοδυτικά της Κρήτης, με τραγικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, την αλιεία και τον τουρισμό της χώρας μας.
Η διεθνής πρακτική επιβάλλει τέτοιου τύπου τοξικά χημικά να καταστρέφονται στην ξηρά, μέσω απολύτως ελεγχόμενης διαδικασίας.

Παρακαλούμε, όπως προβείτε σε κάθε αναγκαία ενέργεια, προκειμένου να αποτραπεί η συγκεκριμένη επιχείρηση και να αναζητηθεί άλλος τρόπος και περιοχή εξουδετέρωσης στην ξηρά (όπως επιβάλλει η διεθνής πρακτική), με ασφάλεια και με μεθόδους που δεν θα έχουν επιπτώσεις στο θαλάσσιο περιβάλλον και στη δημόσια υγεία, όχι μόνο του τόπου μας αλλά και του πλανήτη γενικότερα.

Με εκτίμηση,


Δημήτριος Μανιάτης
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια