αρχική σελίδα
Κυριακή, 22 Μαϊου 2022
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Διαχείριση ενισχύσεων του νέου ΕΣΠΑ από τον ΕΦΕΠΑΕ
21/07/2014
ΠΗΓΗ:Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας προς τον Υπουργό Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020 και ειδικότερα το πρόγραμμα ΕΠΑΝΕΚ (Επιχειρηματικότητα – Ανταγωνιστικότητα – Εξωστρέφεια – Καινοτομία), με προϋπολογισμό άνω των 9 δις ευρώ, αποτελεί μοναδική ευκαιρία για ανάκαμψη της ελληνικής επιχειρηματικότητας. Αναμφίβολα η έλλειψη ρευστότητας και το κλίμα αβεβαιότητας που ταλανίζει τις ΜμΕ δεν αφήνουν περιθώρια λαθών και πειραματισμών. 

Ως εκ τούτου η ανάθεση του νέου προγράμματος ΕΣΠΑ 2014-2020 πρέπει να γίνει σε έναν φορέα που διαθέτει αποδεδειγμένη επιχειρησιακή τεχνογνωσία, άριστες υλικοτεχνικές υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό με υψηλή εμπειρία στη διαχείριση ενισχύσεων.

Η μέχρι σήμερα παρουσία του ΕΦΕΠΑΕ, σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο (μέσω του δικτύου συνεργαζόμενων φορέων και εξειδικευμένων συνεργατών που απασχολεί στους αντένες που υποστηρίζει), έχει παγιώσει τη ζήτηση του στην αγορά και θα υπάρξει αναμφίβολα μεγάλο κενό, σε περίπτωση μη υποστήριξης του, εφόσον αποτελεί τη μοναδική εκπροσώπηση της πολιτείας σε χρηματοδοτικά και επιχειρηματικά θέματα.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Ο ΕΦΕΠΑΕ, συγκεντρώνοντας την εμπειρία διαχείρισης πολύ σημαντικών πακέτων ενίσχυσης κατά τις 3 προηγούμενες προγραμματικές περιόδους, ενημερώνοντας και καθοδηγώντας, μέσω εξατομικευμένης υποστήριξης, χιλιάδες υποψήφιους επενδυτές, επιτυγχάνοντας πολύ υψηλά ποσοστά απορροφητικότητας στο δύσκολο επιχειρηματικό κλίμα της εποχής μας, θεωρούμε ότι αποτελεί την ιδανική επιλογή, ως φορέας διαχείρισης του νέου προγράμματος ΕΣΠΑ. 

Με εκτίμηση,


Δημήτριος Μανιάτης
Πρόεδρος Επιμελητηρίου Μεσσηνίας

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΓΟΡΕΣ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Κατάλογος Επιχειρήσεων
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Αγγελίες
Βιογραφικά Σημειώματα
Θέσεις Εργασίας
Σεμινάρια